Spring til hovedindhold

Forslag

Om cookie-politikken

Vores hjemmeside, politi.dk, er drevet og ejet af:

 

Rigspolitiet

Polititorvet 14

1780 København V

CVR-nummer 17143611 (politiet)

 

Denne cookie-politik har til formål at beskrive, hvordan vi i politiet anvender cookies på vores hjemmeside og de muligheder, du som bruger af hjemmesiden har i den forbindelse.

Om brug af cookies på hjemmesiden

De fleste hjemmesider anvender cookies, og i mange tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service på hjemmesiden eller for at sikre konkrete funktioner.

 

Første gang du besøger vores hjemmeside, bliver du spurgt, om du vil give samtykke til vores brug af cookies. Det er frivilligt, men vi opfordrer dig til at acceptere brugen af cookies for at opnå den bedste brugeroplevelse på hjemmesiden.

 

Hvis du ikke giver samtykke til brugen af cookies, vil der kun blive anvendt nødvendige tekniske cookies, mens du besøger hjemmesiden.

En cookie er en lille datafil, der automatisk bliver lagt på din computer, når du bruger en internettjeneste. En cookie indeholder oplysninger, der senere kan læses af en webserver på det domæne, som udstedte den pågældende cookie, dvs. at hjemmesiden husker dig, næste gang du besøger den.

 

En cookie er en passiv fil, der ikke kan indsamle oplysninger på brugerens computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Der findes to typer af cookies - midlertidige cookies og permanente cookies. Midlertidige cookies (også kaldet sessions-cookies) er informationsenheder, som slettes, når du lukker din web-browser.

 

Permanente cookies er informationsenheder, som bliver gemt på din computer, indtil de bliver slettet. Permanente cookies sletter sig selv efter en vis periode, men bliver fornyet, hver gang du besøger vores hjemmeside. politiet anvender både midlertidige og permanente cookies.

 

Herudover er cookies inddelt i førsteparts- og tredjepartscookies. Politiet anvender også begge disse former for cookies. Førstepartscookies placeres af os selv og har ikke til formål at spore brugerne, men fx at måle antallet af besøgende og huske tidligere indtastet navn og adresse. 

 

Tredjeparts-cookies placeres af de tjenesteudbydere, vi har valgt at indgå aftale med om bistand til placeringen af cookies. Politiet indgår aftale om brugen af tredjeparts-cookies, da disse har nogle teknologier, som vi ønsker at bruge på vores hjemmeside.

 

Tredjeparts-cookies har til formål at spore og følge brugeren, således at der ud fra forskellige parametre (såsom hvem du er, og hvad dine interesser er) kan dannes en profil af brugeren. Hos politiet anvendes fx tredjepartscookies, når du klikker på en YouTube-video eller et Google Maps-kort.

 

Disse tredjeparts-cookies bliver ikke registreret under politiets domæne, men under tredjeparternes domæner. Indhold fra tredjeparter er kun synlige for brugere af hjemmesiden, som har givet samtykke til brug af cookies på vores hjemmeside. Vi anvender tredjepartscookies for at huske dine præferencer, henlede din opmærksomhed på vores aktiviteter på vores sider på sociale medier m.v.

Vi anvender cookies på vores hjemmeside bl.a. med det formål at forbedre din onlineoplevelse, blive klogere på de besøgendes præferencer og målrette budskaber.

 

Fordelen for dig er, at din brugeroplevelse optimeres, og at du kan spare tid, da du ikke hver gang skal angive de samme oplysninger, som du har givet os ved tidligere besøg på hjemmesiden.

 

Ovenfor kan du finde en samlet oversigt over de cookies, som politiet anvender her på hjemmesiden, og du kan samtidig se og ændre dit samtykke.

Du kan til enhver tid ændre eller trække dit samtykke tilbage fra cookie-deklarationen på vores hjemmeside. Dette gøres ovenfor ved at klikke på knappen "Træk dit samtykke tilbage".

Efter at du har givet samtykke til brugen af cookies, kan du altid vælge at afvise eller fravælge placeringen af cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din internetbrowser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af, hvilken browser du anvender.

 

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du afviser eller fravælger cookies, kan der være visse funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi disse forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

 

Cookies, som du tidligere har accepteret, kan nemt slettes efterfølgende. Benytter du en computer med en nyere browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete.

 

Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger, og herefter klikke på det relevante link med vejledning i at fravælge cookies:

 

Vejledning i at slette cookies i Explorer

Vejledning i at slette cookies i Google Chrome

Vejledning i at slette cookies i Firefox

Vejledning i at slette cookies i Safari

 

Hvis du bruger flere internetbrowsere, skal du slette cookies i samtlige dine browsere.

Cookies sletter sig selv i henhold til specifikke fastsatte perioder, som varierer alt efter funktion og formål. Der sker dog automatisk opdatering af cookies, som endnu ikke er slettet, når du på ny besøger vores hjemmeside.

 

Oplysninger om din onlineadfærd, herunder cookies, vil blive opbevaret i op til 30 dage, afhængig af typen af cookies.

Om ansvaret
Politiet har ansvaret for at sikre, at cookies på hjemmesiden administreres i overensstemmelse med gældende regler. Cookie-reglerne regulerer måden, hvorpå der må anvendes cookies, og har til formål at beskytte brugerens privatsfære. Cookie-reglerne findes i cookie-bekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 1148 af 9. december 2011 om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugerens terminaludstyr.)

 

Nogle cookies vil indsamle personhenførbare oplysninger, fordi oplysningerne kan henføres til en identificeret eller identificerbar fysisk person, fx en konkret IP-adresse.

 

I det omfang oplysningerne indsamlet via en cookie kan betragtes som personoplysninger, har politiet tillige ansvaret for at sikre, at den behandling, som personoplysningerne undergives, sker i henhold til gældende databeskyttelsesretlige regler, herunder databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

 

Politiet er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger som bruger. For førsteparts-cookies, der indsamler personhenførbare oplysninger, har politiet som dataansvarlig ansvaret for, at behandlingen sker i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.

 

For tredjepartscookies, der indsamler personhenførbare oplysninger, er politiet enten den eneste dataansvarlige for behandlingen eller fælles dataansvarlig sammen med tjenesteudbyderen af en tredjeparts-cookie.

 

Politiet er den eneste dataansvarlige i de tilfælde, hvor politiet alene afgør, til hvilket formål og med hvilke hjælpemidler behandlingen af de pågældende personoplysninger foretages.

 

Dette gælder fx for tredjepartscookies eller funktionaliteter, hvor brugeren kan anvende en plug-in eller genvej til at komme videre til en platform, der udbydes af en tredjepart for at se et bestemt indhold, såsom en video på YouTube eller placering af en politistation på Google Maps.

 

I andre tilfælde, hvor formålet og hjælpemidlerne med behandlingen af pågældende personoplysninger afgøres i fællesskab mellem politiet og tjenesteudbyderen af en given tjeneste, er der tale om fælles dataansvar.

 

Ønsker du at læse yderligere om, hvordan politiet behandler personoplysninger, og hvilke rettigheder du har i den forbindelse, henvises der til vores privatlivspolitik.

Vores hjemmeside indeholder links og genveje til andre hjemmesider og tjenester. Dette kan fx være til sociale medier, Facebook og Twitter, hvor vi har fokus på at sprede konkrete budskaber, herunder oplyse befolkningen om politiets aktiviteter og diverse kampagner.

 

Det kan også være link til andre tjenester, såsom YouTube og Google Maps. Sådanne links og genveje indeholder ikke i sig selv cookies, men din videre online-adfærd på den pågældende hjemmeside og tjeneste vil i de fleste tilfælde indebære placering af cookies.

 

Hvis politiet har egne sider eller profiler på de respektive eksterne hjemmesider eller tjenester, agerer vi enten som dataansvarlig eller fælles dataansvarlig sammen med tjenesteudbyderen af den pågældende tjeneste for behandlingen af dine personoplysninger.

 

Hvis der i forbindelse med din videre adfærd på den eksterne hjemmeside eller tjenesten sker behandling af personoplysninger, og det ligger ud over din adfærd på politiets sider eller profiler hos tjenesteudbyderen, er tjenesteudbyderen selvstændig dataansvarlig for denne behandling.

 

Politiet har i disse tilfælde hverken helt eller delvist ansvar herfor, og du opfordres derfor til at læse den pågældende tjenesteudyders privatlivspolitik for at danne dig et overblik over dennes behandlingsaktiviteter.

Hvis du har spørgsmål i relation til denne cookie-politik, er du velkommen til at kontakte Rigspolitiets kommunikationsafdeling på kos-kommunikation@politi.dk.

Denne cookie-politik vil blive opdateret og ændret ved behov. Du vil altid blive præsenteret for den senest opdaterede udgave.

 

Dato for seneste ændring af cookie-politikken: 27. november 2020.