Rejser til udlandet

Som vaccineret kan du rejse frit i det meste af verden. Ved indrejse i Danmark er der ikke længere restriktioner, så man kan nu indrejse uden krav om test eller isolation – uanset om man er vaccineret eller tidligere smittet.

Opdateret: 17. juni 2022

Mange lande har fortsat covid-19 relaterede indrejserestriktioner for rejsende. Især ikke-vaccinerede rejsende kan møde krav om test og isolation. Nogle lande har også et krav om fremvisning af negativ test ved indrejse, som kan være en udfordring for tidligere smittede.

Hvis covid-19 situationen i et land forværres som følge af en ny bekymrende virusvariant kan der med kort varsel aktiveres en nødbremse. Dette vil bl.a. indebære, at landet farves rødt i Udenrigsministeriets rejsevejledning, og at alle rejser til det pågældende land frarådes.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger giver en vurdering af sikkerhedsrisici som fx konflikter, uro og naturkatastrofer i et land.

Tjekliste

Vær opmærksom på dette, når du vil rejse. Tjeklisten gælder for dig, der er dansk statsborger eller har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Coronapas

Coronapas er din dokumentation for, at du er vaccineret, tidligere smittet eller testet. Du kan vise coronapas i form af appen Coronapas eller et printet dokument.

  • Tjek gyldigheden: Hvert enkelt land kan fastsætte egne regler for, hvornår man har gyldigt coronapas, så du bør tjekke på den danske ambassades hjemmeside hvad gyldighedsreglerne er i det land, du vil rejse til: Find os i verden (um.dk)
  • Tjek om appen fungerer på din telefon: Hvis du eksempelvis ikke har brugt coronapas-appen længe, kan det være at den skal opdateres eller slettes og geninstalleres. Brug denne guide, hvis du har problemer med at få appen til at fungere: Coronapas-appen
  • Overvej muligheden for at printe dit coronapas: Undgå at et fladt batteri, manglende forbindelse eller lign. besværliggør din rejse og medbring et printet eksemplar af dit coronapas fra sundhed.dk. Vær opmærksom på, at du skal bruge NemID eller MitID for at logge ind på sundhed.dk og Coronapas-appen. Så kan du altid logge ind og bevise, at du er fuldt vaccineret, selv hvis du ikke kan tilgå coronapas-appen.

Læs mere om coronapas

Log ind på sundhed.dk og print dit coronapas

Rejsevejledning

Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning for dit rejsemål og de lande, du vil rejse igennem, for at sikre, at det er sikkert at rejse.

Rejsevejledningerne finder du her (um.dk)

Covid-19-indrejseregler

Tjek indrejsereglerne på dit rejsemål. Der kan på visse rejsemål være helt eller delvist indrejseforbud eller krav til fx test, vaccination og udfyldelse af indrejseformular før afrejse. Find informationen på Udenrigsministeriets hjemmeside:

Liste over de danske ambassaders hjemmesider (um.dk)

Rejseforsikring

Du bør tjekke, om din rejseforsikring dækker sygdom med covid-19, forsinkelser (hvis du eksempelvis sendes i isolation på rejsemålet) eller andre gener forbundet med covid-19 på rejsen. Forsikringsbranchen har lavet denne guide til, hvad du bør være opmærksom på ift. rejseforsikring:

Corona og rejseforsikring (forsikringsguiden.dk)

Mundbind

Der er ikke længere krav om mundbind i danske lufthavne, men vær opmærksom på, at nogle europæiske lufthavne stadig kræver mundbind. Tjek også med dit flyselskab, om der gælder krav om mundbind ombord på flyet.

Hjemrejse

Der er ingen covid-19 restriktioner ved indrejse i Danmark.

Materialer

Nogle få lande kræver udover en negativ PCR-test også dokumentation for, at testen er akkrediteret (dvs. er myndighedsgodkendt). Du kan hente og printe beviset for akkreditering her:

Akkrediteringscertifikat: SARS-CoV-2 RNA analysis ver 3.pdf