Spørgsmål og svar om dokumentation

Opdateret 6. oktober 2023

Hvis du har behov for at dokumentere, at du er covid-19 vaccineret, kan du på sundhed.dk og på FMK-online.dk finde dit vaccinationskort, dvs. en oversigt over dine vaccinationer.

Oversigten over vaccinationer er på både dansk og engelsk.

Vaccinationsoversigten er ikke et rejsedokument, men det dokumenterer, at du er covid-19 vaccineret. Inden du rejser, skal du kontrollere de covid-19 regler, der gælder for din rejsedestination.

Hvert enkelt land kan fastsætte egne krav til, hvad du skal dokumentere ved indrejse. For de lande, der fortsat har restriktioner, kan du på ambassadens hjemmeside læse, hvilke krav der stilles. Ambassadens hjemmeside finder du her

Find os i verden (um.dk)

Hvis du har behov for at dokumentere, at du er covid-19 vaccineret, kan du på sundhed.dk og på FMK-online.dk udskrive dit vaccinationskort, dvs. en oversigt over dine vaccinationer. Oversigten over vaccinationer er på både dansk og engelsk.

  • På sundhed.dk: Log ind og gå til ”Dine sundhedsdata”, ”Sundhedsjournalen” og ”Vaccinationer”. Klik herefter på ”Udskriv”.
  • På FMK-online.dk: Log ind og gå til ”Vaccinationer”. Klik på ”Udskriv vaccinationskort”.

En udskrift af vaccinationsoversigten dokumenterer, at du er covid-19 vaccineret.

Inden du rejser, skal du kontrollere de covid-19 regler, der gælder for din rejsedestination.

Selvom det efterhånden kun er få lande, der stiller krav til vaccination og test, er det stadig vigtigt, at du sætter dig ind i landets regler inden afrejse.

I Udenrigsministeriets rejsevejledning på um.dk kan du se, om der stadig er rejserestriktioner. Hvis der er, vil du kunne finde information om krav til dokumentation for vaccine eller test ved indrejse på hjemmesiden for den danske ambassade i dit rejseland, se

Find os i verden (um.dk)

Læs mere om covid-19 og rejser her:

Rejser

Hvis du har behov for at dokumentere, at dine børn er covid-19 vaccineret, kan du på sundhed.dk og på FMK-online.dk udskrive dine børns vaccinationskort.

  • På sundhed.dk: Log ind og gå til ”Dine sundhedsdata”, ”Sundhedsjournalen” og ”Vaccinationer”. Under ”Viser vaccinationer for” kan du vælge dit barns navn i dropdown-menuen. Her kan du se dit barns vaccinationskort. Klik herefter på ”Udskriv”.
  • På FMK-online: Log ind og klik på ”Vaccinationer”. Ved dit eget navn er en dropdown-menu, hvor du kan vælge dit barns navn. Klik herefter på ”Udskriv”.

Hvis du ikke har digital adgang til dit vaccinationskort, kan du give fuldmagt til en pårørende, som kan printe din vaccinationsoversigt fra FMK-online.dk.

Hvis du er vaccineret mod covid-19, har du tidligere fået tilsendt et coronapas med dokumentation for covid-19 vaccinationen.

Nogle lande har fortsat krav om test, men ikke krav om vaccine. Du kan undersøge kravene ved indrejse på den danske ambassades hjemmeside, som du finder på linket her:

Find os i verden (um.dk)

De offentligt tilgængelige covid-19-testcentre i Danmark er lukket. Hvis du har behov for en test i forbindelse med eksempelvis arbejde eller ferie henvises til private testudbydere.

I MinSundhed-appen kan du se dine covid-19-antigen testsvar fra private testudbydere og dine PCR-testsvar fra både private testudbydere og, hvis du er blevet testet i sundhedsvæsenet.

Hvis du har printet dit coronapas inden den 1. juli, er QR-koden på coronapasset ikke gyldig mere, da det danske coronapas er lukket ned den 30. juni 2023 og dermed ikke længere knyttet op på EU's digitale platforme for covid-certifikater. Din printede dokumentation for covid-19 vaccinationer dokumenterer, at du er covid-19 vaccineret, selvom QR-koden ikke længere fungerer.

Coronapas-appen lukkede ned den 30. juni 2023 da EU-reglerne om digitale covid-certifikater udløb, og der derfor ikke længere er lovhjemmel til coronapas-løsningerne.

Hvis du har behov for hjælp til brug af sundhed.dk eller MinSundhed-appen, kan du kontakte sundhed.dk supporten på tlf. 44 22 20 80 eller sende en mail til [email protected]

Hvis du har behov for hjælp til brug af FMK-online.dk, kan du skrive til [email protected] eller ringe til 32 68 39 00.