Spring til hovedindhold

Forslag

Mink og COVID-19

Statens Serum Institut har fundet en muteret form for corona-virus i mink. Det udgør så alvorlig en fare for folkesundheden, at regeringen har taget beslutning om, at alle mink i Danmark skal aflives.

Muteret form for virus fundet i mink

Den muterede form for virus, som Statens Serum Institut har fundet, har udvist nedsat følsomhed over for antistoffer, og det er en variant af virus, der kan vandre fra mink til mennesker. Der er risiko for, at en kommende vaccine ikke vil have effekt over for den muterede form for virus.

 

Og der er risiko for, at den muterede form for virus kan sprede sig til andre lande.

 

Regeringen har derfor besluttet, at situationen nu er så alvorlig, at der skal ske aflivning af både de smittede besætninger og de besætninger, der ligger i umiddelbar nærhed af de smittede besætninger.
 
Indsatsen omkring aflivningen af mink i hele landet vil blive koordineret gennem National Operativ Stab (NOST). Politiet og Forsvaret assisterer Fødevarestyrelsen  vedr. aflivningen af dyrene.

 

Minkavlere, der selv afliver deres dyr, vil få en øget kompensation.

 

Nyhed fra Sundhedsstyrelsen 16. november 2020: Test af husstandsmedlemmer til personer, der arbejder på en minkfarm, gælder nu i hele landet

Kort over kommuner med smittede minkfarme

Interaktivt Danmarkskort med overblik over Fødevarestyrelsen undersøgelse for COVID-19 i mink.

 

Det kan du se på kortet

På kortet kan du se antal minkfarme (på kortet betegnes de ejendomme) i hver kommune, antal smittede minkfarme i hver kommune, samt antal undersøgte minkfarme i hver kommune. Hvis en farm testes flere gange, dukker den kun op én gang på kortet.

Sådan bruger du kortet

  • Klik på den kommune du vil se informationer fra.
  • Hold CTRL inde for at vælge flere kommuner.
  • Når musen holdes over en kommune, vises kommunens tal.
  • Se kortet i fullscreen ved at klikke på stregen med de to pile nederst til højre.

 

Kortets farver

  • GRØN: Kommuner med 0 smittede ejendomme.
  • RØD: Kommuner med smittede ejendomme.

Opdateres dagligt.