Spring til hovedindhold

Forslag

COVID-19-nedlukning

De skærpede nationale tiltag gælder foreløbigt frem til og med 7. februar 2021. Forsamlingsforbuddet er sænket til 5 personer. Få her et hurtigt overblik over alle gældende tiltag og restriktioner for at hindre spredningen af COVID-19.

Overblik over nationale COVID-19-tiltag

En række nationale tiltag er gældende til og med 28. februar 2021 herunder forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv. Desuden gælder skærpede nationale tiltag til og med 7. februar 2021. Dermed opretholdes en markant nedlukning af Danmark.

 

Skærpede tiltag, som indtil videre gælder frem til og med 7. februar 2021

Forekomsten af den mere smitsomme, britiske virusvariant, cluster B.1.1.7, er stigende i Danmark. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne vurderer, at udbredelsen af denne virusvariant udgør en betydelig risiko for, at samfundsmitten eskalerer. For at begrænse og forsinke spredningen COVID-19, herunder den britiske virusvariantcluster B.1.1.7 er iværksat en række tiltag, der gælder til og med 7. februar 2021.

Forsamlingsforbuddet er sænket til 5 personer, ligesom anbefalingerne til private hjem og sociale kontakter også er skærpes til 5 personer., ligesom dDet generelt anbefales generelt at se så få personer som muligt. Afstandsanbefalingen øges ud fra et forsigtighedsprincip fra 1 til mindst 2 meter. Arealkrav i dagligvarebutikker øges ligeledes.

De skærpede tiltag indebærer desuden bl.a., at elever og studerende som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning, serveringssteder mv. skal holde lukket for indtagelse på serveringsstedet, ligesom indendørslokaler, hvor der udøves bl.a. kultur- og idrætsaktiviteter, skal holdes lukket. Der opfordres ligeledes til fortsat hjemmearbejde. Udvalgsvarebutikker, som fx byggemarkeder, boligforretninger m.v. skal fortsat holdes lukkede ligesom indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. Det gælder også for liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v.

Restauranter må fortsat sælge takeaway. Butikker, der udleverer pakker, må fortsat gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel. Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.

 

Nationale tiltag gældende til og med 28. februar 2021

Ud over de skærpede tiltag frem til og med 7. februar 2021 gælder der fortsat øvrige nationale tiltag til og med 28. februar 2021, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt, forsamlingsforbud og krav og opfordringer om brug af mundbind og visir mv.

 

Læs pjecen af 13. januar 2021 om forlængelse af tiltag og fortsat COVID-19-nedlukning i Danmark

Læs pjecen af 29. december 2020 om forlængelse af tiltag og fortsat COVID-19-nedlukning i Danmark

Læs pjecen om tiltag for at imødegå cluster B.1.1.7

 

 

Skærpelse af rejsevejledninger og indrejserestriktioner

Ud fra et forsigtighedsprincip og for at bevare epidemikontrollen er restriktionerne for rejser ind og ud af Danmark midlertidigt skærpet i den kommende tid.

 

Læs pjecen af 13. januar 2021 om forlængelse af skærpede rejsevejledninger og indrejserestriktion
Læs pjecen af 9. januar 2021 om skærpelse af rejsevejledninger og indrejserestriktioner

 

 

Infografikker

 

Download og læs infografikker som PDF

 

Overblik over alle tiltag og restriktioner i Danmark

Tiltag for at imødegå cluster B.1.1.7

Samlet oversigt over gældende nationale skærpede tiltag

Nationale tiltag gældende til og med 28. februar

 

Oversigtsgrafik over alle tiltag png

 

Tiltag cluster B1.1.7 1 png  Tiltag cluster B1.1.7 2 png

 

 Nationale skærpede tiltag 1Nationale skærpede tiltag 2

 

Nationale tiltag 1 png Nationale tiltag 2 png