Nyt fra myndigheder

Overblik over pressemøder og nyheder om COVID-19.

Pressemøde 22. juni 2021

Myndighedsbriefing om status på COVID-19 før sommerferien

Myndighederne briefer om status på COVID-19 situationen før sommerferien. Der gives bl.a. status på testkapacitet, smitteopsporing, EM i fodbold, lokale nedlukninger og fjerde fase af genåbningen af rejseaktiviteter i løbet af sommeren.

Se mere her

Udmelding 17. juni 2021

Gradvis genåbning for rejseaktiviteter

Den 26. juni 2021 træder den fjerde og sidste fase af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft. Danmark overgår til en coronapas-baseret tilgang til rejser i EU- og Schengenområdet. Den grønne farve genindføres i rejsevejledningerne.

Læs mere her 

Pressemøde 17. juni 2021

Vaccination af 12-15-årige

Efter at have gennemgået det faglige grundlag, har Sundhedsstyrelsen besluttet at anbefale vaccination mod COVID-19 til 12-15-årige, som en del af det generelle vaccinationsprogram. Det er planen, at tilbuddet til de 12-15-årige kan udrulles, når de sidste i gruppe 10 er vaccineret, formentlig fra september. De kommende måneder vil Sundhedsstyrelsen følge internationale erfaringer og sikkerhedsdata fra vaccination af børn og unge, med henblik på at opdatere vurderingen før udrulningen sættes i gang.

Se mere her 

Pressemøde 10. juni 2021

Stor genåbning fra 11. juni

Nu kommer en yderligere udfasning af restriktioner. Alle restriktioner – med undtagelse af coronapas – er udfaset den 1. september 2021. Krav om mundbind eller visir samt krav om coronapas udfases gradvist. Nattelivet kan genåbne fra 1. september 2021.

Læs mere her

Nyheder