Status på lokale testindsatser i Ishøj og Vollsmose

09-03-2021

Lokale smitteudbrud i Ishøj og Vollsmose har ført til en intensiveret testindsats, og antallet af test i de smitteramte områder overvåges nøje.

I håndteringen af lokale smitteudbrud med COVID-19 er en markant opskalering i antallet af test et afgørende redskab for at få styr på smitten.  

Nedenstående giver et overblik over den aktuelle testsituation i henholdsvis Vollsmose og Ishøj og viser, hvor mange test (både PCR og hurtigtest/antigentest), der er gennemført.

Tallene opdateres løbende. Siden er opdateret 26. marts med nyeste dashboards.

Vollsmose

Testaktiviteterne i Vollsmose er løbende blevet intensiveret. Der er sat mobile teststationer op flere steder i området, og der er aktuelt adgang til både hurtigtest (antigentest) og PCR test alle ugens dage. D. 26. februar blev alle knap 11.000 borgere i Vollsmose kraftigt opfordret til at blive testet hurtigst muligt. Status på test i området er følgende:

  • 11.270 analyserede PCR-prøver for borgere bosat i Vollsmose fra d. 1. marts.

  • 7.204 Hurtigtest er foretaget i Vollsmose siden 1. marts (kilde: Indberetning fra Carelink).

Tallene for hurtigtest kan således dække over personer, der ikke bor i Vollsmose, ligesom borgere bosat i Vollsmose kan være hurtigtestet uden for Vollsmose og således ikke vil indgå. For både PCR og hurtigtest kan den samme person indgå flere gange.

Vollsmose oversigt 26.03.21 (pdf)

Se tiltag i Odense Kommune

Ishøj

D. 12. februar blev der indført skærpede tiltag i Ishøj Kommune pga. af en stigning i smitten med COVID-19. Blandt andet blev alle borgere i kommunen opfordret til at blive testet i uge 7. Denne indsats er fortsat, og status på test i området er følgende:

  • 36.520 analyserede PCR-prøver er foretaget på borgere bosat i Ishøj kommune fra 13. februar.

  • 14.676 Hurtigtest er foretaget i Ishøj siden 13. februar (kilde: Indberetning fra SOS International).

Tallene for hurtigtest kan således dække over personer, der ikke bor i Ishøj, ligesom borgere bosat i Ishøj kan være hurtigtestet uden for Ishøj og vil således ikke indgå. For både PCR og hurtigtest kan den samme person indgå flere gange.

Ishøj oversigt 25.03.21 (pdf)

Se tiltag i Ishøj Kommune