Bekymrende stigning i smitte og indlæggelser

Pressemøde 8. november 2021

Epidemikommissionen har indstillet, at corona igen kategoriseres som samfundskritisk sygdom, og at der bør indføres coronapas. Det vil regeringen indstille for epidemiudvalget i morgen.

På pressemødet var der fokus på det stigende antal smittede og indlagte. Situationen er ifølge regeringen og sundhedsmyndighederne bekymrende, og vurderingen er, at det er nødvendigt med smitteforebyggende initiativer.

I Danmark er vi i en anden situation end ved 1. og 2. bølge af coronaepidemien, da mange nu er vaccinerede. Men vi står nu over for nye udfordringer. Sundhedsmyndighederne vurderer, at smitten vil stige de kommende måneder, ligesom influenza og andre sygdomme vil betyde en større belastning af sundhedsvæsnet.

I den seneste uge er mere end 16.000 konstateret smittet, og der er over 300 indlagte. Det er over niveauet sidste år.

Opfordring til vaccination

Det var forventet, at der ville ske en stigning i smitten i efteråret, men det er gået hurtigere med smitten end forventet.

Vintersæsonen giver travlhed på sygehusene, så der er brug for, at flere bliver vaccineret.

Rigtig mange er vaccinerede, men der er brug for, at endnu flere bliver vaccineret. Smitten spredes især fra ikke-vaccinerede til de vaccinerede. Så opfordringen lyder - bliv vaccineret.

Epidemikommissionens indstilling

Epidemikommissionen indstiller, at der indføres coronapas bl.a. i natteliv, på restauranter og ved større arrangementer.

Udfordringen i forhold til smittespredning er, at vi har et åbent samfund, men netop for at bevare det åbne samfund, indstiller Epidemikommissionen at indføre coronapas.

Indhold på siden: