Nyt digitalt coronapas lanceret

Pressemøde 28. maj 2021

En ny app til både iPhone og Android skal gøre det lettere for borgere at dokumentere, at de er testet, vaccineret eller tidligere smittet med COVID-19. Det bliver også lettere for myndigheder og erhvervsdrivende at tjekke coronapas.

Den nye digitale coronapas-app blev præsenteret på et pressemøde fredag den 28. maj 2021 i Københavns Lufthavn af finansminister Nicolai Wammen, sundhedsminister Magnus Heunicke og transportminister Benny Engelbrecht. Desuden deltog fra Dansk Industri adm. dir. Lars Sandahl Sørensen og fra Dansk Erhverv adm. dir. Brian Mikkelsen.

Læs mere om coronapas

Borgere og erhvervsliv kan nu hente en ny brugervenlig og sikker digital coronapas-app. Det digitale coronapas indeholder oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar og tidligere smitte i én samlet løsning og kan bruges i forbindelse med blandt andet rejser, restaurantbesøg og kulturbegivenheder.

Lettere dokumentation

Danmark og store dele af verden er i gang med en kontrolleret og gradvis genåbning. For at gøre det nemt og hurtigt at dokumentere en negativ coronatest, vaccination eller tidligere smitte har regeringen indgået et ambitiøst samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv og kulturlivet og på kort tid udviklet et nyt, smart og sikkert digitalt coronapas, som nu kan hentes som app til smartphone.

Til brug i EU

I appen vil det være muligt for brugeren at skifte mellem to indstillinger til brug i henholdsvis Danmark og udlandet, så kun de nødvendige oplysninger vises. Appen vil derfor kunne benyttes til at dokumentere et gyldigt coronapas i Danmark, og fra 1. juli også ved rejser i EU.

Kun for brugeren

Ved brug af coronapas-appen herhjemme vil oplysninger om vaccine, test og tidligere smitte udelukkende være tilgængelige for brugeren selv. Når man skal vise sit coronapas til andre, vil appen alene fortælle, om coronapasset er gyldigt eller ej, men ikke hvorfor.

Nemt at tjekke

Samtidig er det hurtigt at kontrollere, om et pas er gyldigt. Man viser bare appens grønne skærmbillede frem eller får scannet en QR-kode. Er man på restaurant eller på vej ind i et museum, bliver det på den måde langt mindre omstændeligt for personalet at tjekke coronapasset. Fordi appen gælder som officiel dokumentation, behøver man heller ikke vise ID som led i kontrollen.

Udviklingen af appen

Det er Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen, der har udviklet appen i et innovativt samarbejde med erhvervs- og kulturlivet, der er trådt til og har bidraget til, at coronapasset hurtigt kan tages i brug.

Til arbejdet blev nedsat et advisory board med deltagelse af repræsentanter for Dataetisk Råd, Cybersikkerhedsrådet samt Københavns Lufthavne, Tivoli og Divisionsforeningen, som er udpeget af Dansk Industri og Dansk Erhverv. Advisory boardet rådgiver om blandt andet anvendelighed, håndtering af data og sikkerhed.

Coronapas-appen

Med coronapas-appen kan du nemt vise dine testsvar eller vaccinations- eller immunitetspas. Dokumentation kan også ske ved fx udskrifter, testsvar på sms m.m. 

Hent i App Store Hent i Google Play

Indhold på siden: