Forebyg smitte

Følg sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger og begræns smittespredningen.

Generelle anbefalinger

  1. Gå i selvisolation hvis du har symptomer på COVID-19, er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet person
  2. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  3. Host eller nys i dit ærme
  4. Undgå håndtryk, kindkys og kram
  5. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  6. Hold afstand – og bed andre tage hensyn

Læs mere om de generelle anbefalinger hos Sundhedsstyrelsen 

 

Brug af mundbind

Mundbind kan være et supplement til forebyggelse af smitte, når det bruges korrekt og sammen med øvrige smitteforebyggende anbefalinger. Hav altid håndsprit og et mundbind med, så du kan tage det på, hvis det bliver nødvendigt. Vær desuden opmærksom på steder, hvor der er indført krav om mundbind eller visir.

Se spørgsmål og svar om mundbind og visir 

Luft grundigt ud derhjemme

Manglende udluftning kan være med til at øge risikoen for smittespredning gennem luften. Ved at lufte grundigt ud, kan du omvendt mindske risikoen for at smitte med ny coronavirus spreder sig, når du opholder sig indendørs.

Lav gennemtræk flere gange dagligt i 5-10 minutter af gangen. På den måde får du udskiftet mest muligt luft uden at gulv, vægge og møbler bliver så afkølede, at rummet er svært at varme op igen.

Er flere personer samlet indendørs, er det en god ide at være ekstra opmærksom på at lufte oftere ud end normalt. Det kan eksempelvis være efter et besøg. Her kan du med fordel lufte ud med gennemtræk, når besøget er slut.

Effektiv udluftning kan dog ikke stå alene. Det er stadig vigtigt at følge de generelle, smitteforebyggende anbefalinger om at begrænse kontakt til andre, holde afstand, vaske hænder, bruge mundbind og blive hjemme, hvis du har symptomer.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen om, hvordan ny coronavirus spreder sig gennem dråbe- og kontaktsmitte 

Indhold på siden: