Rejser til Danmark

Reglerne for indrejse i Danmark er ændret fra den 25. oktober 2021. Det er disse regler, der gælder, når du eksempelvis vender hjem fra ferierejser.

Opdateret: 25. oktober 2021

Brug denne guide til at finde ud af, hvad der gælder for din rejse:

Bemærk

Denne side er for dig, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Regler for borgere i andre lande finder du her

Guide

Se hvad der gælder på din rejse

Denne guide er til dig, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Guiden giver dig overblik over, hvad du skal vide om både ud- og hjemrejse.

Guiden er vejledende og giver et generelt overblik over de nuværende regler, som kan ændre sig inden og under din rejse - hold dig derfor løbende opdateret.

Regler for indrejse uden test og isolation

Om du skal testes og gå i isolation afhænger af, hvilket land du indrejser fra, og om du er færdigvaccineret eller tidligere smittet. Her kan du se, hvad der gælder for indrejse til Danmark fra alle lande i verden.

Hvis du er færdigvaccineret eller tidligere smittet og kan dokumentere dette, eksempelvis med et coronapas, kan du indrejse fra alle lande i verden uden at skulle testes og gå i isolation.

Bemærk: Hvis du inden for 10 dage forud for indrejsetidspunktet har opholdt dig i et land, region eller område (dog ikke transit), som Udenrigsministeriet har farvet rødt i deres rejsevejledning på grund af en bekymrende COVID-19 virusvariant, skal du lade dig teste ved indrejse og gå i isolation. Der er i øjeblikket ikke nogen lande, regioner elle rområder, der er farvet røde.

Hvis du ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet, skal du testes og muligvis gå i isolation efter indrejse. Det gælder, selvom du er dansk statsborger og/eller har fast bopæl i Danmark.

  • Test før eller efter indrejse: Hvis du ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet og indrejser fra et af følgende lande, skal du enten testes før indrejse eller senest 24 timer efter indrejse.
    • Lande i EU/Schengen: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene (Holland), Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.
  • Test efter indrejse: Hvis du ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet og indrejser fra et af følgende lande, skal du testes senest 24 timer efter, at du er indrejst. Dette gælder også selvom du har fået taget en test før indrejse
    • Lande som Danmark betragter som COVID-19 risikolande: Australien, Bahrain, Canada, Chile, Forenede Arabiske Emirater, Jordan, Kuwait, New Zealand, Qatar, Rwanda, Saudi Arabien, Singapore, Sydkorea, Ukraine og Uruguay.
    • COVID-19 risikoregioner og -områder: Hongkong, Macau og Taiwan
  • Test og isolation: Hvis du hverken er færdigvaccineret eller tidligere smittet, og det land, du indrejser fra, ikke er nævnt ovenfor, skal du testes senest 24 timer efter indrejse og straks gå i isolation i 10 dage. Du kan afbryde isolationen med en negativ PCR-test, som er taget tidligst på fjerdedagen efter indrejsetidspunktet.

 

Færdigvaccineret vil sige, at der er gået mindst to uger og højest 12 måneder siden gennemført vaccinationsforløb med en vaccine, der er godkendt af EMA (Det Europæiske Lægemiddelagentur).

Tidligere smittet vil sige, at du kan dokumentere, at du har fået en positiv PCR-test for mere end 14 dage men mindre end 12 måneder siden.

En gyldig test er højst 72 timer (PCR-test) eller 48 timer (antigen/hurtigtest) gammel på indrejsetidspunktet.

For den fulde ordlyd af reglerne om test og isolation efter indrejse til Danmark, samt undtagelserne til krav om test og isolation, kan du læse bekendtgørelsen her: 

Bekendtgørelse om krav om test og isolation efter indrejse i Danmark i forbindelse med håndtering af covid-19 (retsinformation.dk)

Indrejse

Kategorisering af lande

Find det land, du indrejser fra, på listen her

coronapas

Coronapas på rejsen

Brug coronapas, når du skal dokumentere vaccine, tidligere smitte og test.

Indrejseblanketter

Download blanketter og certifikater til brug i forbindelse med indrejse i Danmark.