Rejser til eller via Danmark

Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt din tilknytning til eller dit formål med at rejse ind i Danmark.

Hvem skal testes og i isolation efter indrejse i Danmark?

Hvis du indrejser fra orange og røde lande skal du isoleres i 10 dage efter indrejse. Færdigvaccinerede rejsende med bopæl i EU- og Schengenlande kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation efter indrejse.  

Kategorisering af lande

Verdens lande inddeles i henholdsvis gul, orange og rød. Når du rejser ind i Danmark, har det betydning for kravene i forbindelse med din indrejse, om du rejser fra et gult, orange eller rødt land.

Rejser til Danmark med fly

Alle, herunder også danske statsborgere, der rejser til Danmark med fly, skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test inden ombordstigning på flyet til Danmark. Læs mere om de gældende regler. 

Ved ankomst til Danmark

Særligt for...

Udlændinge, der ikke har fast bopæl i eller gyldig opholdstilladelse til Danmark, skal for at kunne indrejse i Danmark have et anerkendelsesværdigt formål og kunne fremvise en negativ COVID-19-test, der er taget højst 48 timer inden indrejse. Der gælder enkelte undtagelser for visse grupper af udlændinge, herunder for udlændinge med bopæl i grænselandet.

Danske statsborgere og udlændinge, som har fast bopæl i eller gyldig opholdstilladelse til Danmark, kan altid rejse ind i Danmark - uanset formål.