Rejser til eller via Danmark

Der gælder forskellige regler for at rejse til Danmark afhængigt af, hvordan du ankommer til Danmark samt din tilknytning til eller dit formål med at rejse ind i Danmark.

Danske statsborgere og udlændinge, som har fast bopæl i eller gyldig opholdstilladelse til Danmark, kan altid rejse ind i Danmark - uanset formål. Udlændinge, der ikke har fast bopæl i eller gyldig opholdstilladelse til Danmark, skal for at kunne indrejse i Danmark have et anerkendelsesværdigt formål og kunne fremvise en negativ COVID-19-test, der er taget højst 24 timer inden indrejse. Der gælder enkelte undtagelser og særlige regler, herunder for udlændinge med bopæl i grænselandet. 

Personer, herunder både danske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i Danmark, skal for at kunne stige ombord på et fly med destination i Danmark ligeledes kunne fremvise en negativ COVID-19-test taget højst 24 timer inden ombordstigningen. 

Alle, der rejser ind i Danmark, skal som udgangspunkt testes efter indrejse og efterfølgende isolere sig i 10 dage. Der gælder dog en række undtagelser, der kan findes via linket forneden. 

Krav om test og 10 dages isolation ved indrejse i Danmark

Danmark indfører skærpede restriktioner ved indrejse fra udlandet for at begrænse introduktion og spredning af mere smitsomme virusvarianter. 

For personer, der rejser til Danmark med fly

Krav om negativ COVID-19-test ved flyverejser er forlænget til og med 5. april 2021.

 

For udlændinge med fast bopæl i udlandet

På denne side kan du læse om de gældende retningslinjer for udlændinge med fast bopæl i udlandet (uden for grænselandet) samt relevant dokumentation i forbindelse med indrejse.

For danske statsborgere og udlændinge med fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark

Disse personer må rejse ind i Danmark uanset formål og uden at medbringe en negativ COVID-19-test, med mindre de rejser med fly.

For udlændinge med fast bopæl i grænselandet

På denne siden kan du læse om de gældende retningslinjer for udlændinge med fast bopæl i Slesvig-Holsten, Sydsverige og Västsverige samt relevant dokumentation i forbindelse med indrejse med et anerkendelsesværdigt formål.

For personer, der vil rejse via Danmark

Du må rejse gennem Danmark (transit) med et anerkendelsesværdigt formål uden for Danmark eller for at tage på ferie uden for Danmark, Færøerne og Grønland. 

Indrejseblanketter

Download blanketter og certifikater til brug i forbindelse med indrejse i Danmark og anden information.

Materialer om rejserestriktioner

Her finder du materiale om rejsevejledninger og indrejserestriktioner, der tidligere er udgivet af myndighederne.