Rejser til udlandet

Som vaccineret kan du rejse frit i det meste af verden.

Opdateret: 16. januar 2022

Verdens lande er ikke længere farvet på baggrund af COVID-19 situationen. I stedet er Udenrigsministeriets rejsevejledninger baseret på vurdering af sikkerhedsrisici som konflikter, uro og naturkatastrofer.

Mange lande har COVID-19 relaterede indrejseforbud eller væsentlige indrejserestriktioner for danske rejsende. Som ikke-vaccineret vil du oftere møde begrænsninger og krav om test og isolation.

Tjekliste

Vær opmærksom på dette, når du vil rejse. Tjeklisten gælder for dig, der er dansk statsborger eller har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Coronapas

Hent appen eller print/få tilsendt dit coronapas. Det fungerer som dokumentation for, at du er vaccineret, tidligere smittet eller testet.

Læs mere om coronapas

Rejsevejledning

Tjek rejsevejledningen for dit rejsemål og de lande du vil rejse igennem hos Udenrigsministeriet for at sikre, at det er sikkert at rejse.

Rejsevejledningerne finder du her (um.dk)

COVID-19 indrejseregler

Der kan på rejsemålet være helt eller delvist indrejseforbud eller krav til fx test, vaccination og udfyldelse af indrejseformular før afrejse. Find informationen på ambassadens hjemmeside her:

Liste over de danske ambassaders hjemmesider (um.dk)

Rejseforsikring

Du bør tjekke, om din rejseforsikring dækker sygdom med COVID-19 eller forsinkelser (hvis du eksempelvis sendes i isolation på rejsemålet) eller andre gener forbundet med COVID-19 på rejsen.

Test inden flyvning

Du bør tjekke, om luftfartselskabet kræver, at du fremviser test før ombordstigning. Vær opmærksom på, at du i udgangspunktet skal bære mundbind i lufthavne i Europa. Tjek med dit flyselskab, om de kræver mundbind ombord på flyet.

Test og isolation ved hjemrejse

Her kan du læse om krav vedrørende test og isolation ved indrejse i Danmark.

Rejser til eller via Danmark

Find nærmeste testcenter

Spørgsmål og svar til rejsende

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål fra danske rejsende og deres familier. Find svar på de mest almindelige spørgsmål.

Det europæiske coronapas

Den 1. juli 2021 trådte lovgivningen om det europæiske coronapas i kraft. Siden da kan alle EU- og Schengenlande udstede og kontrollere andre landes europæiske coronapas. Coronapasset kan også fremvises i nogle lande udenfor EU.