Rejser til udlandet

Udenrigsministeriets råd og vejledning som følge af COVID-19 i forbindelse med rejser ud af Danmark.

Skal du ud og rejse? Brug guiden til at orientere dig i rejseregler, smittesituation og eventuelle krav og test og isolation, når du vender tilbage til Danmark.

Længere nede på siden finder du mere vigtig viden i forbindelse med din rejse.

Guide

Se hvad der gælder for din rejse til udlandet

Denne guide er til dig, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Guiden giver dig information om regler om eksempelvis testkrav og isolation ved både ud- og hjemrejse. Læs guiden grundigt.

Guiden er vejledende og giver et generelt overblik over de nuværende regler, som kan ændre sig inden og under din rejse - hold dig derfor løbende opdateret. 

Spørgsmål og svar til rejsende

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål fra danske rejsende og deres familier. Find svar på de mest almindelige spørgsmål.

Smittesituationen i Europa

Her finder du information om, hvilke lande og regioner i EU- og Schengenområdet, der overholder kriterierne vedr. COVID-19-smitte, og dermed kategoriseres som åbne.

COVID-19-restriktioner i Europa

Flere lande i Europa opretholder fortsat en række COVID-19-restriktioner. Vær opmærksom på, at udviklingen er dynamisk, og at restriktioner ofte indføres, justeres eller ophæves med få dages varsel.

Det europæiske coronapas

Fra den 1. juli 2021 træder lovgivningen om det europæiske coronapas i kraft. Det betyder, at alle EU- og Schengenlande fra denne dato kan udstede og kontrollere andre landes europæiske coronapas.