Rejser til udlandet

Udenrigsministeriets råd og vejledning som følge af COVID-19 i forbindelse med rejser ud af Danmark.

Fra den 21. april 2021 har regeringen genindført den regional model for rejserestriktioner med automatik, baseret på blandt andet smittesituationen, som betyder ændringer for Udenrigsministeriets rejsevejledninger men også for indrejserestriktionerne og kravene om test og isolation efter indrejse i Danmark.

Læs mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse 

Guide

Se hvad der gælder for din rejse til udlandet

Denne guide er til dig, der har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Klik dig hele vejen gennem guiden og få vigtig information om regler om eksempelvis testkrav og isolation ved både ud- og hjemrejse. Læs guiden grundigt.

Guiden er vejledende og giver et generelt overblik over de nuværende regler, som kan ændre sig inden og under din rejse. Det forventes, at der fra 26. juni gælder nye regler - så hold dig løbende opdateret.

Hjemrejse: Er du færdigvaccineret eller tidligere smittet?

Også når du vender hjem til Danmark har vacccine/tidligere smitte indflydelse på, om du skal testes og lade dig isolere.

Spørgsmål og svar til rejsende

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål fra danske rejsende og deres familier. Find svar på de mest almindelige spørgsmål.

Smittesituationen i Europa

Her finder du information om, hvilke lande og regioner i EU- og Schengenområdet, der overholder kriterierne vedr. COVID-19-smitte, og dermed kategoriseres som åbne.

COVID-19-restriktioner i Europa

Flere lande i Europa opretholder fortsat en række COVID-19-restriktioner. Vær opmærksom på, at udviklingen er dynamisk, og at restriktioner ofte indføres, justeres eller ophæves med få dages varsel.