COVID-19-restriktioner i Europa

Flere lande i Europa opretholder fortsat en række COVID-19-restriktioner. Vær opmærksom på, at udviklingen er dynamisk, og at restriktioner ofte indføres, justeres eller ophæves med få dages varsel.

Opdateret: 13. september 2021

Nedenfor kan du læse eksempler på nogle af de restriktioner, der er gældende i visse europæiske lande. Eksemplerne medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Vær også opmærksom på, at der kan være store regionale forskelle. Besøg de danske ambassaders hjemmesider eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik over hvilke restriktioner, der gælder i udlandet. Nedenstående landeoverblik er en overordnet opsamling og vil blive opdateret en gang hver anden uge, forventeligt onsdag.

Restriktioner i europæiske lande

Udpluk af væsentlige restriktioner i udvalgte europæiske lande pr. 13. september. Se detaljeret og løbende opdateret information på de enkelte ambassaders hjemmesider.

 • Hjemmearbejde i privat og offentlig sektor er ikke obligatorisk, men anbefales hvor muligt.
 • Restauranter, cafeer og barer må generelt have åbent restriktionsfrit (dog forstsat krav om mundbind). Visse restriktioner (såsom lukning i tidsrummet 01.00 til 05.00, begrænset antal gæster ved bordene og afstand mellem bordene) er fortsat gældende for Bruxelles. Diskoteker og klubber er fortsat lukkede.
 • Størstedelen af restriktioner ved besøg i butikker, indkøbscentre, biblioteker m.v. er ophævet - dog fortsat krav om mundbind.
 • Biografer, teatre, kulturcentre, forestillinger samt museer er åbne uden restriktioner, dog med krav om mundbind ved indendørs arrangementer over 200 personer og udendørs arrangementer over 400 personer. (Dog fortsatte restriktioner for Bruxelles: ved indendørs arrangementer op til 200 personer og ved udendørs arrangementer op til 400 personer er mundbind og social distancering fortsat obligatorisk.) Desuden krav om Covid Safe Ticket (Belgiens coronapas) for adgang til større events som koncerter og sportsbegivenheder.
 • Mundbindspåbud gældende for hele landet i offentlig transport, lufthavne, metro, banegårde, konferencer, religiøse ceremonier, tæt besøgte områder m.v.).

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Belgiens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Restauranter og cafeer er genåbnet med begrænsede åbningstider fra 7 til 23.
 • Kultur- og underholdningsfaciliteter (biografer, koncertsteder, mv.) samt teatre, museer og gallerier må holde åbent med brug af 50 pct. af kapaciteten og sikring af afstand og brug af mundbind.
 • Obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige indendørs rum, inkl. offentlig transport. Obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige udendørs rum, hvor det ikke er muligt at holde 1,5 meters afstand.
 • Publikum tillades til udendørs sportsarrangementer med brug af 30 af kapaciteten, sikring af 1,5 m. afstand og brug af mundbind.
 • Storcentre, fitnesscentre og svømmehaller er genåbnet med krav om begrænset kapacitet.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Bulgariens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Det er ikke tilladt at samles mere end 20 personer i private hjem.
 • Restauranter, caféer, barer, natklubber, museer, biografer, teatre, kulturinstitutioner m.v. er åbne mod forevisning af EU Digital COVID Certificate eller dokumentation for negativ PCR- eller Rapid-test.
 • Det anbefales kraftigt, at man under sit ophold i Cypern hele tiden har sit EU Digital COVID Certificate samt CyprusFlightPass på sig (i papirform eller digitalt), da dette vil skulle fremvises på de fleste steder, hvor flere end 10 personer inklusiv personale er samlet: F.eks. på restauranter, caféer, barer, kirker, biografer, indkøbscentre, museer, kasinoer, banker samt i busser og taxi. Personer, som ikke er færdigvaccinerede eller ikke tidligere smittede med COVID-19, skal fremvise negativ PCR- eller Rapid-test gyldig i op til 72 timer. Børn under 12 år er fritaget for dokumentationskrav.
 • Krav om brug af mundbind både indendørs og udendørs i det offentlige rum, hvor der er flere end to personer. Børn under 12 år er undtaget for krav om mundbind.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Læs mere på ambassadens hjemmeside om Cypern eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Det er obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige indendørssteder og i al offentlig transport. Virksomheder kan også kræve, at kunder bærer mundbind. Børn under 12 år er undtaget for krav om mundbind samt personer som af helbredsmæssige årsager ikke er pålagt at bære mundbind
 • Det er obligatorisk at holde afstand til andre personer på alle offentlige indendørssteder.
 • Udendørs- og indendørsaktiviteter er tilladt, hvis alle deltagere over 18 år kan fremvise dokumentation for COVID-19-immunitet.
 • Forsamlingsloftet er fastsat til 6000 personer for indendørsarrangementer og  12000 personer for udendørsarrangementer. Alle deltagere og personale skal dog fremvise COVID-19 dokumentation for fuld vaccination, en raskmelding efter at have været COVID-19-inficeret (maks. 180 dage siden), eller en negativ PCR-test som er maksimal 72 timer gammel eller en antigentest (quick-test) som er maksimal 48 timer gammel. Personer, som tidligere har haft COVID-19 og har modtaget ét vaccinestik, er ligeledes undtaget for COVID-19-restriktioner.
 • Overholdelse af COVID-19 restriktionerne kan blive tjekket af det estiske politi.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Estlands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Forsamlingsrestriktionerne varierer regionalt afhængigt af smittetrykket. I hovedstadsregionen gælder det, at offentlige begivenheder med mere end 10 personer, højst kan anvende halvdelen af den maksimale lokalekapacitet. Desuden skal deltagerne være i stand til at undgå fysisk kontakt. Til udendørs forsamlinger er der ikke begrænset deltagerantal, men hvis der er flere end 50 deltagere skal arrangørerne sikre, at deltagerne kan undgå fysisk kontakt.
 • Der er indført krav om mundbind i offentlig transport i flere af de store byer samt i alle finske toge. Generel anbefaling for personer over 12 år om at bære mundbind i offentlige forsamlinger og i butikker.
 • Åbningstider og alkoholudskænkning for restauranter og barer mv. er begrænset i nogle områder.
 • Offentlige kulturelle institutioner, som teatre, er åbne med varierende restriktioner og begrænsninger.
 • Fritidsfaciliteterne er åbne, men kan være underlagt begrænsninger med hensyn til antallet af besøgende.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Finlands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Der er krav om, at man bærer mundbind i det offentlige rum indendørs. Der kan være regionale eller lokale krav om brug af mundbind udendørs i det offentlige rum. Det er påkrævet at bære mundbind på de franske arbejdspladser med undtagelse af enkeltmandskontorer.
 • De franske restauranter, caféer og barer er genåbnet. Der er krav om brug af mundbind indendørs, når man bevæger sig rundt. Der er forbud mod at forsamles mere end 10 personer i det offentlige rum, om end det er tilladt for organiserede begivenheder.
 • Alle kulturinstitutioner som museer, biografer, teatre mv. er genåbnet med begrænset kapacitet og sundhedsforanstaltninger. Ved begivenheder med mere end 50 personer på museer, teatre, biografer og en række andre institutioner, som modtager offentligheden skal der fremvises COVID-19-pas, ligesom der også skal fremvises COVID-19-pas ved adgang til caféer, restauranter, hospitaler og plejehjem mv. samt ved regionale rejser med fly, tog og busser. Hertil kan lokale myndigheder indføre tidligere lukketider for fx restauranter og barer pga. sundhedshensyn.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Frankrigs hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • I Grækenland er der i øjeblikket krav om brug af mundbind indendørs (fx i de offentlige transportmidler, butikker, supermarkeder m.m.) og udendørs, hvor mange mennesker er samlet. Børn under 4 år er undtaget fra at bære mundbind.
 • Taxa må højst medtage tre passagerer.
 • Personbiler maks. fire personer og hvis ikke i familie, skal der bæres mundbind.
 • Restauranter, caféer, barer er åbne for udendørsservering dog med begrænset kapacitet og sundhedsforanstaltninger.
 • I forbindelse med indendørs besøg (f.eks. på restauranter, caféer, barer, natklubber, idrætshaller, biografer eller kulturbegivenheder m.m.) er der indført krav om fremvisning af dokumentation på, at man enten er færdigvaccineret eller har været tidligere smittet, hvis man er over 17 år. Børn fra 12 år til 17 år skal fremvise en negativ Rapid-test (antigen-test), foretaget inden for 48 timer før besøg og børn fra 4 år til 12 år skal fremvise en selvtest foretagen 24 timer før besøg (med udfyldt selvdeklaration, der kan findes her: self-test.pdf (self-testing.gov.gr)
 • Det er ikke tilladt at samles mere end 20 personer i private hjem. Man kan dog godt forsamles op til 120 personer til større arrangementer og begivenheder så som bryllupper, hvis man overholder de gældende retningslinjer, herunder areal- og afstandskrav.
 • Alle -  inkl. børn på 12 år og derover - som rejser indenrigs i Grækenland skal medbringe enten en negativ PCR- eller rapid-test (antigen-test) eller et gyldigt vaccinationscertifikat (coronapas). Børn fra 4 år til 11 år skal have en selvtest foretaget inden for 24 timer før rejsen og med udfyldt selvdeklaration.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Grækenlands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Færden er igen tilladt i hele landet, og det er muligt at booke hoteller, B&B og hostels.
 • Socialisering i egen bolig er tilladt uden begrænsning, hvis alle er fuldt vaccinerede.
 • Vaccinerede må socialisere med én anden husstand, hvoraf ikke alle er vaccineret i egen bolig. Medlemmer fra højest tre forskellige husstande må samles i alt.
 • Al ikke-nødvendig detailhandel/services er fuldt åbne.
 • Restauranter er åbne for indendørs- og udendørs servering og take-away, dog åbent indendørs for vaccinerede og tidligere smittede med bevis herpå i form af digitalt EU COVID-certifikat.
 • Indendørs live-musik for siddende publikum må genoptages.
 • Gallerier, museer og biblioteker er igen åbnet dog med få undtagelser.
 • Krav om mundbind i alle butikker, offentlig transport, restauranter og indendørs forsamlinger. Det anbefales at bære mundbind på arbejdspladser, befolkede gader m.m.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Irlands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Island har over sommeren været ramt af Delta-varianten, hvilket har ført til genindførelsen af følgende restriktioner per 28. august:
  • Forsamlingsgrænsen på max 200.
  • Brug af masker i handel/restauranter mv.
  • Regel om 1 meters afstand mellem personer – teatre, biografer mv. undtaget.
  • Der arbejdes på en løsning for at hæve forsamlingsgrænsen til 500 i kulturlivet.
  • Barer / restauranter skal lukkes kl.23.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Islands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

Størstedelen af Italien (med undtagelse af Sicilien) er pt. i hvid zone med den laveste epidemiologiske risiko.                                                          

 • Krav om at fremvise Green Pass (det europæiske coronapas) for personer over 12 år i en række situationer: fx ved indendørs restaurantbesøg, udendørs forestillinger og sportsbegivenheder, på museer samt i sportshaller, messer, forlystelsesparker mv.
 • Der er desuden krav om Green Pass i busser og toge samt på fly og færger, når man rejser mellem regioner i Italien. Kravet om fremvisning af Green Pass gælder ikke for lokal offentlig transport (fx bybusser, metro og sporvogne) samt lokaltog inden for egen region.
 • Betingelserne for at opnå Green Pass er, at man er vaccineret med første dosis, at man er rask efter at have været smittet med COVID-19 inden for de seneste 6 måneder, eller at man har en negativ PCR-,kvik- eller spyttest, der højst må være 48 timer gammel. 
 • Indendørs på restauranter må der maks. være seks gæster pr. bord. Udendørs er der ikke fastsat et loft for antallet af gæster.
 • Mundbind er obligatorisk indendørs i det offentlige rum samt udendørs, hvor man ikke kan garantere afstand til andre mennesker.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Italiens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Offentlige forsamlinger maks. 100 personer, medmindre alle deltagere har et gyldigt EU-coronapas. Private forsamlinger er tilladt. Offentlige forsamlinger skal afsluttes senest kl. 00.00, medmindre alle deltagere har et gyldigt EU-coronapas.
 • Natklubber er genåbnede med krav om gyldigt EU-coronapas.
 • Caféer og restauranter kan være åbne indtil kl. 00.00.
 • Kasinoer, spillehaller og sprogskoler er åbne.
 • Indendørs legefaciliteter for børn er åbne.
 • Fitnesscentre er genåbnet.
 • Indendørs sportsaktiviteter er åbne.
 • Salg af alkohol er forbudt mellem kl. 00.00 og kl. 06.00.
 • Krav om mundbind i offentlig transport inkl. taxaer mv. og indendørs rum, fx forretninger, restauranter (medmindre man sidder ned), museer mv.
 • Mundbind er påbudt udendørs, når det ikke er muligt at holde mindst 1,5 meters afstand.
 • Krav om mundbind i fitnesscentre ved indgang, ophold i receptionen samt bevægelse til og fra omklædningsfaciliteter.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Kroatiens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik

 • Offentlige og private arrangementer er tilladt uden begrænsninger for personer med COVID-19-certifikat for vaccination eller tidligere smitte.
 • Offentlige og private arrangementer, som inkluderer personer med negativ test er begrænset op til 500 personer indendørs og 1.000 udendørs.
 • Private arrangementer tilladt for alle op til 20 personer indendørs, og 50 personer udendørs.
 • Indendørs servering tilladt for færdigvaccinerede og tidligere smittede. Udendørs servering på restauranter, cafeer, barer er tilladt (for alle) indtil midnat. Restauranter åbne for take-away.
 • Alle butikker og storcentre er åbne med krav om min. 15 m2 per kunde. Liberale erhverv er også åbne.
 • Biblioteker, museer, biografer, teatre, og andre kultursteder er åbne uden restriktioner for vaccinerede/tidligere smittede.
 • Krav om to meters afstand. For personer fra syv år er mundbind obligatorisk på alle steder indendørs, hvis ikke alle tilstedeværende er vaccinerede. Gælder også arbejdspladser og butikker. I offentlig transport inkl. taxa er mundbind obligatorisk.
 • Offentlig transport kører med maks. 80 af passagerkapacitet.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Letlands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Forsamlingsforbuddet er ophævet. Dog er der restriktioner på antal deltagere ved indendørs events, hvis man ikke kan fremvise coronapas.
 • Der er ingen restriktioner på åbningstider for restauranter, barer mv. Der er dog krav om at fremvise coronapas ved indendørsservering. Højst 5 må sidde sammen udendørs uden fremvisning af coronapas.
 • Krav om at bære mundbind i alle indendørs offentlige rum, hvor coronapas ikke er påkrævet.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Litauens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Forsamlinger i hjemmet på op til 10 personer er restriktionsfrie. Hvis flere end 10 personer, da krav om CovidCheck (Luxembourgs coronapas).
 • Påbud om mundbind i al offentlig transport, i offentlige bygninger samt i butikker. Mundbind i øvrigt anbefalet i alle situationer, hvor social distancering på 2 m ikke kan overholdes (børn under 6 år undtaget).
 • Kultur-, aften- og nattelivet begrænset til 300 personer med obligatorisk CovidCheck Al færden ude efter kl. 01.00 kun tilladt for personer med vaccinebevis, PCR-test (max 72 t gammel) eller antigen-test (max 48 t.)
 • Forsamlinger: Op til 50 personer med krav om mundbind og 2 m afstand, fra 51-300 personer med mundbind og 2 m afstand og faste siddepladser, forsamlinger op til 300 personer skal registreres hos myndighederne, mens der for 300-2000 personer max. er krav om forudgående autorisation fra myndighederne.
 • For restauranter, barer og caféer der anvender CovidCheck, er restriktioner som krav om mundbind og afstand mellem bordene ophævet. Bruger den pågældende restaurant el. ikke CovidCheck, gælder restriktioner (som at spisning skal foregå siddende, maks. 4 personer pr. bord, 1,5m mellem bordene samt brug af mundbind).

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Læs mere på ambassadens hjemmeside om Luxembourg eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Grupper på over seks personer er forbudt i det offentlige rum undtagen til events, der overholder særlige retningslinjer vedr. bl.a. afstand
 • Restauranter og barer må holde åbent indtil kl. 02.00.
 • Det er obligatorisk at bære mundbind såvel indendørs som udendørs. Undtaget er private hjem og biler samt Herudover er der visse yderligere undtagelser for færdigvaccinerede personer.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Læs mere på ambassadens hjemmeside om Malta eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Generelle krav: 1,5 meters afstand. Intet forsamlingsforbud.
 • Mundbind obligatorisk i offentlig transport og lufthavne.
 • Krav om tidsreservation, sundhedstjek, registrering og begrænsning på antal gæster i restaurationsbranchen og kulturelle tilbud. Alle besøgende skal have en fast siddeplads og kunne holde 1,5 meters afstand.
 • Restaurationsbranchen lukker fra midnat til klokken 06:00.
 • Større arrangementer, hvor besøgende har en fast sideplads samt holder 1,5 meters afstand, må afholdes igen. Flerdagsarrangementer og arrangementer, hvor besøgende ikke kan holde 1,5 meters afstand såsom natklubber, er forsat ikke tilladt/lukkede.
 • den 30. august undtages videregående uddannelsesinstitutioner afstandskrav, dog med restriktioner på antal studerende i klasselokaler.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Nederlandenes hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Anbefaling om delvist hjemmekontor og/eller fleksibel arbejdstid, hvis arbejdsgiveren vurderer det nødvendigt ift. den lokale smittesituation.
 • På barer og restauranter skal alkohol serveres ved bordet og der gælder krav om siddepladser og afstand. Nye gæster må ikke lukkes ind efter midnat.
 • Anbefaling om maks. 20 gæster ved besøg i eget hjem, hvis der kan holdes mindst én meters afstand. Personer, der er vaccineret for mere end tre uger siden eller har haft COVID-19, tæller ikke med i begrænsningen
 • Ved private arrangementer uden for hjemmet tillades maks. 100 deltagere uanset om det er indendørs eller udendørs.
 • Ved offentlige arrangementer afhænger antalsbegrænsningen af, om der bruges faste pladser, tests, om man er indendørs eller udendørs og om deltagerne har coronacertifikat. Ved arrangementer hvor deltagerne kan dokumentere, at de er vaccinerede med et certifikat og alle har faste pladser er deltagerbegrænsningen 5000 indendørs og 10.000 udendørs.


Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Lokalt kan der gælde strengere restriktioner som følge af den lokale smittesituation. Besøg derfor den danske ambassade i Norges hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Hoteller holder åbent.
 • Restauranter, barer mv. holder åbent.
 • Shoppingcentre holder åbent.
 • Museer og kunstgallerier holder åbent.
 • Teatre og biografer holder åbent.
 • Indendørs sportsaktiviteter, inkl. fitnesscentre og svømmehaller, holder åbent.
 • Det er påkrævet at bære maske/mundbind alle steder indendørs. Der må kun bæres mundbind, der dækker næse og mund. Derfor er visirer, hjelme, tørklæder og lignende ikke tilladt.
 • Det er ikke tilladt at forsamles mere end 150 mennesker. Begrænsningen på 150 inkluderer ikke personer, der er vaccineret mod COVID-19.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Polens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Totalt forbud mod indtagelse af alkohol på offentlige udendørs arealer.
 • Obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige indendørs områder, blandt andet i offentlig transport og i supermarkeder.
 • Normale åbningstider genindført.
 • Shoppingcentre, biografer, teatre, museer, gallerier etc. er genåbnet. Adgang betinget af fremvisning af EU-coronapas eller negativ test.
 • Det er et krav at kunne fremvise EU-coronapas, negativ test i papirform eller autotest foretaget på stedet ved indendørs restaurantbesøg om fredagen fra kl. 19.00, lørdagen og søndagen. Alle ugens dage kun grupper på maks. 8 personer indendørs og 15 personer udendørs.
 • Krav om fremvisning af negativ test (inklusiv autotest taget på stedet) eller coronapas ved check-ind på hotel eller feriebolig. Børn under 12 år undtaget.
 • Det er muligt at opholde sig på offentlige områder såsom hav- eller flodfronter., Sport kan dyrkes udendørs uden begrænsning af deltagere.
 • Vandparker og private forlystelsesparker genåbnet.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Portugals hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Man må maksimalt samles seks personer, som ikke er fra samme husstand, i det udendørs offentlige rum (i privat regi og under hensyntagen til afstandsregler).
 • Restauranter, cafeer og butikker er genåbnet.
 • Fortsat regionale nedlukninger af visse biografer, teatre, og koncertsale.
 • Det er obligatorisk for personer over fem år at bære mundbind på indendørs områder, samt tæt befolkede udendørs offentlige områder.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Rumæniens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Det schweiziske samfund er i vid udstrækning genåbnet.
 • Private forsamlinger indendørs er tilladt med maks. 30 personer, udendørs er loftet 50 personer.
 • Restauranter fungerer normalt, og det er muligt at benytte idræts-, fritids- og kulturtilbud, men det kræver forelæggelse af coronacertifikat for alle indendørs faciliteter
 • Diskoteker er åbne med krav om forelæggelse af coronacertifikat. Det gælder ligeledes for private sammenkomster som fx bryllup
 • Der er fortsat krav om at bære mundbind indendørs, bl.a. i offentlig transport og ved indkøb.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Læs mere på den danske ambassades hjemmeside om Schweiz eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Restriktioner varierer fra distrikt til distrikt og følger et system bestående af fem forskellige risikoniveauer afhængigt af distriktets epidemiologiske situation.
 • Restauranter, cafeer, storcentre, kultur- og underholdningsfaciliteter har genåbent under iagttagelse af visse kapacitetsrestriktioner i henhold til distriktets risikoniveau.
 • Adgang til svømmebassiner og spafaciliteter kræver dokumentation for vaccination eller negativ COVID-19-test.
 • Obligatorisk at bære maske (i visse distrikter FFP2) i alle offentlige indendørs rum og offentlig transport.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor ambassadens hjemmeside om Slovakiet eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Obligatorisk at bære mundbind i alle lukkede offentlige rum, offentlig transport, personlige køretøjer og udendørs offentlige rum, hvor afstandskravet på 1,5 meter ikke kan overholdes.
 • Indendørs restauranter, barer, diskoteker og kulturelle events er åbne for personer, der kan fremlægge bevis for vaccination, tidligere smitte eller negativ test.
 • Indendørs private forsamlinger er tilladt med maks. 50 personer. Udendørs er loftet 100 personer med 1 person/10 kvadratmeter.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor ambassadens hjemmeside om Slovenien eller Udenrigsministeriets rejsevejledning for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Reglerne for forsamlingsforbud er forskellige fra region til region. Der kan være forsamlingsforbud både i det private og i det offentlig rum.
 • Forbud mod indtagelse af alkohol i det offentlige rum.
 • Regionale kapacitetsrestriktioner for restauranter, barer, butikker, biografer og teatre samt på badestrande, udendørs svømmebassiner, forlystelsesparker, turistattraktioner, m.m.
 • Mundbind skal bæres alle offentlige steder indendørs, herunder i offentlig transport. Som udgangspunkt skal mundbind ikke bæres udendørs. Børn under seks år er undtaget.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Spaniens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Der er ikke krav til antallet af personer, der må forsamles indendørs og udendørs.
 • Der er ikke afstandskrav.
 • Alle forsamlingssteder, inkl. natklubber mm, er genåbnet.
 • Krav om brug af mundbind er ophævet, idet regeringen opfordrer til, at man udviser hensyn, og bærer maske, hvis situationen kunne give anledning hertil. Endvidere kan der på lokalt niveau stilles krav om at bære maske i offentlig transport. Dette er fx tilfældet i London.
 • Regeringens instruktion om at arbejde hjemmefra er ophævet.

 

Skotland, Wales og Nordirland træffer selv beslutning om genåbning, hvorfor der kan gælde særskilte regler i disse områder.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Storbritanniens hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Der er indført et forsamlingsforbud som gælder ved sammenkomster og offentlige arrangementer på 50 personer indendørs uden anviste siddepladser og 300 personer indendørs med anviste siddepladser. Det er tilladt at samles 600 personer udendørs uden anviste siddepladser (for motionsløb ol. gælder et maksimum på 900 personer), og 3000 personer udendørs med anviste siddepladser.
 • Der er indført en begrænsning af størrelsen af selskaber på serveringssteder på maks. otte personer indendørs. Der er ingen begrænsning for udendørsservering.
 • Der gælder desuden nationale anbefalinger om at blive hjemme ved symptomer samt at holde afstand til andre og undgå trængsel. Der opfordres særligt til at undgå trængsel i kollektiv trafik, men der er ingen anbefaling om brug af mundbind.  
 • Den svenske regering har meddelt, at flere af restriktionerne ophæves fra og med den 29. september 2021.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Sveriges hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Al ikke-essentiel detailhandel, storcentre og liberale erhverv er genåbnet. Der må maks. være 1 person pr. 10 m2 samt 1,5 meters afstand mellem personer.
 • Kulturelle og sportsbegivenheder kan fyldes op til 100 pct. af kapaciteten. . Ift. friluftsbade og svømmebassiner er kapacitetsgrænsen ligeledes ophævet.
 • Restauranter, barer og caféer er åbnet. Der må sidde maks. 6 personer pr. bord med 1,5 meters afstand (personer fra samme husstand er undtaget).
 • Natklubber og diskoteker er åbnet. Dans er tilladt, hvis man har en negativ coronatest, der er højst 24 timer gammel (eller hvis man har immunitet/er færdigvaccineret). Der skal være 2 meters afstand fra DJ eller musikanter til gæster.
 • Turister kan besøge kulturarvssteder som fx slotte og borge uden begrænsninger, såfremt de kan fremvise en negativ coronatest, et COVID-vaccineringscertifikat eller dokumentation for immunitet. Der må maks. være 1 person pr. 10 m2 samt 1,5 meters afstand til andre (hvis de ikke er fra samme husstand).
 • I forbindelse med hotelophold, restaurantbesøg eller kulturbegivenheder er der krav om fremvisning af bekræftelse på, at der er gået min. 14 dage efter andet vaccinationsstik, at man har et gyldigt negativt testresultat (PCR-test maks. 7 dage eller antigentest maks. 72 timer gammel) eller kan dokumentere at have været smittet inden for de seneste 180 dage.
 • Krav om, at personer bærer masker af minimum FFP2-standard i alle offentligt tilgængelige indendørs områder, herunder offentligt transport, butikker, hospitaler og offentlige kontorer. Krav om minimum kirurgisk mundbind på offentlige udendørs steder, hvis man ikke kan overholde 1,5 meters afstand, samt på arbejdspladser, medmindre man opholder sig i enkeltmandskontor.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Tjekkiets hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Store dele af det tyske samfund er åbne.
 • Der kan fortsat forekomme begrænsninger for private sammenkomster, som varierer blandt delstaterne. I Berlin er loftet 50 personer indendørs og 100 personer udendørs.
 • Detailhandlen fungerer normalt. Også besøg på museer, gallerier, i zoologiske haver og svømmebade er mulige. Nogle steder kan der forlanges forudgående tidsbestilling og evt. også forelæggelse af dokumentation for vaccination, overstået infektion eller dagsaktuel negativtest (den såkaldte 3G-regel)
 • Restauranter er åbne, men indendørs servering kræver forelæggelse af 3G-dokumentation.
 • Hoteller og andre overnatningsmuligheder er åbne. Nogle hoteller kan have egne og strengere testkrav.
 • Barer og diskoteker med indendørs betjening må i nogen grad holde åbent, evt. kun for vaccinerede og helbredte (f.eks. i Hamborg og Baden-Württemberg).
 • Der er fortsat krav om at bære medicinsk mundbind i offentlig transport, i butikker og hos lægen mv.
 • I områder med 7-dages incidens over 35 (bl.a. i Berlin og store dele af det vestlige Tyskland) er der krav om coronapas ifm. deltagelse i events og fester herunder sport og kultur, frisørbesøg samt indkvartering og overnatninger.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Tysklands hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • Nødretstilstand gældende siden den 4. november.
 • Man kan frit tilgå faciliteter såsom restauranter, bade, museer, etc. uden immunitetskort eller EU’s coronacertifikat. Kun få tilbageværende restriktioner. Immunitetscertifikater er kun påkrævet ved masseevents, herunder sportsevents, koncerter, festivaller og natklubber.
 • Private indendørs forsamlinger må maks. have deltagelse af 100 personer. Op mod 500 personer kan deltage i udendørs arrangementer, mens bryllupper maks. må have deltagelse af 400 personer.
 • Mundbind er kun påkrævet inden for sundhedssektoren, herunder på hospitaler, lægehuse, tandlæger, teststeder og plejehjem.

 

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Ungarns hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

 • For adgang til restauranter, cafeer, barer mv. samt fritids- og kulturarrangementer såsom biografer, teatre og lignende skal man forevise en negativ test eller bevis på afsluttet vaccine eller overstået COVID-19-infektion.
 • Ligeledes er serviceerhverv åbne med krav om negativ test, bevis på afsluttet vaccine eller overstået COVID-19-infektion.
 • Der er FFP2-maskepligt i supermarkeder, banker, apoteker, på tankstationer, i offentlig transport, taxaer samt på sundhedsområdet og på plejehjem.
 • Der er maskepligt i detailhandlen, på museer, i biografer og teatre samt ved indendørs arrangementer. Ikke vaccinerede er forpligtede til at bære FFP2-maske. For vaccinerede anbefales det.

 

Der er krav om dokumentation for færdigvaccinering eller negativ PCR-test i natklubber. Antistoffer eller antigentest giver ikke længere adgang.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser. Besøg derfor den danske ambassade i Østrigs hjemmeside eller Udenrigsministeriets rejsevejledninger for detaljer og senest opdaterede overblik.

Indhold på siden: