Café, restaurant og natteliv

Restauranter og caféer mv. er åbne, dog med begrænsede åbningstider og krav om coronapas ved indendørsservering. Diskoteker, natklubber eller lignende er fortsat lukket.

  • Restauranter, cafeer mv. skal holde lukket for gæster mellem kl. 02.00 til kl. 05.00. Der kan serveres alkohol frem til kl. 02.00. Fra den 1. september 2021 ophæves restriktionerne på åbningstider for restauranter, caféer mv.
  • Indendørsservering på restauranter, caféer mv. er åbent med krav om coronapas.
  • Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas for indendørsservering på restauranter, cafeer mv.
  • Udendørsservering på restauranter, caféer mv. er åben uden krav om coronapas.
  • Der er ikke arealkrav for serveringssteder, hvor gæsterne i det væsentlige er siddende.
  • Fra den 1. september 2021 kan natklubber, diskoteker, partybusser og lignende genåbne med krav om coronapas, men uden arealkrav, uden afstandsanbefalinger og uden krav om mundbind/visir. Fra den 1. oktober 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas på natklubber, diskoteker og lignende.
  • Serveringssteder kan holde åbent efter kl. 02:00 for private arrangementer, såsom bryllupper og mærkedage, forudsat at der er tale om et lukket arrangement. For private arrangementer, som afholdes på et serveringssted, gælder tilsvarende krav som for serveringsstederne generelt på nær lukketid.

Er du restauratør, barejer eller ansat? Find flere krav og anbefalinger på Virksomhedsguiden:

Krav og anbefalinger til restauranter, caféer og øvrige serveringssteder

Vær opmærksom på, at der i nogle kommuner kan gælde særlige tiltag. 

Se tiltag og testcentre i din kommune:

Spørgsmål og svar

Opdateret: 31. juli 2021.

Caféer, restauranter og andre lignende serveringssteder må holde åbent frem til kl. 02:00.

Du skal holde lukket for gæster mellem kl. 02:00 og 05:00. Servering af alkohol kan foregå frem til kl. 02:00.

Fra den 1. september 2021 ophæves restriktionerne for åbningstider for caféer og restauranter og andre serveringssteder.

Læs mere om retningslinjer for serveringssteder hos Virksomhedsguiden.dk

Din virksomhed skal informere gæster om, hvordan smittespredning begrænses, inden de kommer ind i dine lokaler.

Det er derfor et krav, at der ved indgangen til dine lokaler opsættes følgende plakater fra Sundhedsstyrelsen:

  • Personer med symptomer på coronavirus/COVID-19 bør blive hjemme.
  • Smittespredning begrænses med god hygiejne og adfærd.

Hvis din virksomhed er omfattet af krav om coronapas, skal du desuden skilte med følgende:

  • Gæster skal fremvise coronapas – og kan bortvises, hvis de ikke kan fremvise coronapas.

Det anbefales også, at du ved indgangen til dit serveringssted informerer gæsterne om, at de bør holde 1 meters afstand til hinanden.

Find plakater til din café eller restaurant her på coronasmitte.dk

Læs mere om retningslinjer for serveringssteder hos Virksomhedsguiden.dk

Ja. Der må ikke være flere end 500 personer samlet indendørs. Restauranter, caféer mv. skal overholde forsamlingsforbuddet og kan derfor ikke servere for et selskab, der er større end det antal personer, forsamlingsforbuddet tillader.

Du må dog gerne have flere selskaber i dine lokaler på samme tid – her gælder arealkravet, som skal sikre tilstrækkelig afstand mellem selskaberne.

Læs mere om arealkravet under spørgsmålet: Hvilke krav gælder for indendørsservering? 

Fra den 1. september 2021 kan natklubber, diskoteker, partybusser og lignende åbne med krav om, at gæsterne kan vise gyldigt coronapas.

Fra den 1. oktober 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas på natklubber, diskoteker og lignende.

Indendørsservering på restauranter, caféer mv. kan foregå med krav om coronapas.

Indretning

Afstand:

  • Lokalerne skal så vidt muligt indrettes, så gæsterne kan holde afstand til hinanden, fx ved at lave tydelig afstandsmarkering ved ind- og udgangsområder og i købssituationer ved en betalingsdisk.

Serveringssteder bør sørge for, at gæster kan holde mindst 1 meters afstand til hinanden både ved udendørs- og indendørsservering.

Afskærmning:

  • Hvis det ikke er muligt for gæster at holde afstand til hinanden, kan der opsættes en fysisk barriere, fx i form af en plastikskærm. Der kan også opsættes en plastikskærm for at minimere smittespredning ved steder, hvor gæsten i mere end 15 minutter kan stå ansigt til ansigt med personalet, fx ved en bar- eller betalingsdisk.

Hygiejne:

  • Der skal være vand og sæbe eller hånddesinfektion (mindst 70 % alkohol) tilgængeligt for gæster.

Etablering af dansegulv mv.:

  • Restauranter, caféer mv. må ikke indrettes på måder, der får dem til at minde om natklubber eller diskoteker, fx ved at etablere et dansegulv mv., så gæsterne ikke kan holde 1 meters afstand til hinanden.

Læs mere om retningslinjer for serveringssteder hos Virksomhedsguiden.dk

Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas for indendørsservering på restauranter, cafeer mv.

Nej, diskoteker og natklubber kan ikke åbne før den 1. september 2021, heller ikke hvis gæsterne opholder sig udenfor.

Læs mere om retningslinjer for serveringssteder hos Virksomhedsguiden.dk

Serveringssteder kan holde åbent efter kl. 02.00 for private arrangementer, såsom bryllupper og mærkedage, forudsat at der er tale om et lukket arrangement, hvor deltagerne i overvejende grad kender hinanden i forvejen.

For private arrangementer, som afholdes på et serveringssted, gælder tilsvarende krav som for serveringsstederne generelt på nær lukketid.

Læs mere om retningslinjerne for serveringssteder hos Virksomhedsguiden.dk

Serveringssteder med tilknytning til kulturinstitutioner eller idrætsfaciliteter skal følge de til enhver tid gældende restriktioner for serveringssteder.

Hvis der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, skal der holdes lukket mellem kl. 02:00 og 05:00.

Serveringssteder på spillesteder, i biografer, i teatre eller idrætsfaciliteter skal derfor senest lukke for servering, hvor mad eller drikkevarer indtages på salgsstedet kl. 02:00. Der må ikke sælges alkoholdige drikkevarer efter kl. 02.00, som ikke indtages på salgsstedet.

Disse krav gælder, uanset om der holdes åbent for andre aktiviteter i biografen, på spillestedet eller i teatret.

Læs mere om serveringssteder med tilknytning til fx teatre, spillesteder hos Kulturministeriet (kum.dk)