Café, restaurant og natteliv

Restauranter og caféer mv. er åbne, dog med begrænsede åbningstider og krav om coronapas ved indendørsservering. Diskoteker, natklubber eller lignende er fortsat lukket.

  • Restauranter, cafeer mv. skal holde lukket for gæster mellem kl. 24.00 til kl. 05.00. Der kan serveres alkohol frem til kl. 24.00. Fra den 15. juli 2021 udvides åbningstiden og adgangen til udskænkning af alkohol til kl. 02.00. Fra den 1. september 2021 ophæves restriktionerne på åbningstider for restauranter, caféer mv.
  • Indendørsservering på restauranter, caféer mv. er åben med krav om coronapas.
  • Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas for indendørsservering på restauranter, cafeer mv.
  • Udendørsservering på restauranter, caféer mv. er åben uden krav om coronapas.
  • Ved indendørsservering gælder et arealkrav på 4 m2 pr. gæst, dog er arealkravet 2 m2, hvis kunderne i det væsentlige sidder ned. Der gælder ikke arealkrav for udendørs serveringssteder.
  • Fra den 1. juli 2021 vil der på serveringssteder, hvor gæster i det væsentlige sidder ned, ikke længere gælde arealkrav og afstandsanbefalinger.
  • Fra den 1. september 2021 kan natklubber, diskoteker og lignende genåbne med krav om coronapas, men uden arealkrav, uden afstandsanbefalinger og uden krav om mundbind/visir. Fra den 1. oktober 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas på natklubber, diskoteker og lignende.
  • Serveringssteder kan holde åben efter kl. 24:00 for private arrangementer, såsom bryllupper og mærkedage, forudsat at der er tale om et lukket arrangement. For private arrangementer, som afholdes på et serveringssted, gælder tilsvarende krav som for serveringsstederne generelt på nær lukketid.

Er du restauratør, barejer eller ansat? Find flere krav og anbefalinger på Virksomhedsguiden:

Krav og anbefalinger til restauranter, caféer og øvrige serveringssteder

Vær opmærksom på, at der i visse kommuner gælder særlige tiltag og lempelser. 

Vælg din kommune her, og se hvad der gælder lokalt for dig: