Kultur

Kulturlivet er åbent, men du skal være opmærksom på, at der gælder en række smitteforebyggende tiltag og restriktioner, herunder krav om coronapas, når du vil benytte en række kulturtilbud, fx gå i teatret, biografen eller til koncert eller vil besøge en forlystelsespark, zoologisk have eller se en større fodboldkamp på stadion.

  • Der er krav om coronapas og andre smitteforebyggende tiltag og restriktioner i forlystelsesparker, omrejsende tivolier, zoologiske anlæg, akvarier samt bade- og legelande mv.
  • Museer, kunsthaller mv. er åbne med krav om coronapas og smitteforebyggende tiltag.
  • Spillesteder, teatre og biografer og lignende lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, er åbne med krav om coronapas.
  • For større kulturarrangementer med siddende publikum gælder bl.a. krav om inddeling af deltagerne i sektioner à 1.000 personer udendørs og 500 indendørs. Der gælder ikke et loft for antallet af deltagere til disse arrangementer. Dog gælder der et krav om, at der skal være mindst 2 m2 gulvareal per besøgende mv.
  • Større udendørs kulturarrangementer med stående publikum eller publikum i bevægelse (festivaler mv.) er bl.a. omfattet af krav om sektioner à 500 og et maks. antal på 2.000 deltagere.
  • Fra den 1. august 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas for teatre, spillesteder, biografer mv. med færre end 500 tilskuere eller på museer, i forlystelsesparker, zoologiske anlæg mv.
  • Krav om coronapas ophæves for arrangementer med siddende publikum med under 2.000 tilskuere udendørs den 1. august 2021 og indendørs den 1. september 2021 uanset antal tilskuere. Fra 1. oktober 2021 ophæves krav om coronapas ved udendørs arrangementer med mere end 2.000 siddende tilskuere.
  • Krav om coronapas ophæves for arrangementer med stående publikum udendørs den 1. september 2021 og indendørs den 1. oktober 2021.
  • Fodboldkampe i 3F Superligaen og en række andre ligaer og divisioner kan afholdes med adskilte sektioner à højst 1.000 siddende tilskuere med minimum 1 meters afstand. Der er krav om coronapas. For udendørs arrangementer ophæves afstands- og sektioneringskrav fra 1. august 2021. Der gælder særlige regler for afvikling af EM i fodbold i Parken.
  • Der gælder en kraftig opfordring til to ugentlige test på folkehøjskoler (dvs. højskoler, daghøjskoler, seniorhøjskoler mv.). Opfordringen gælder ikke, hvis du har opnået beskyttelse fra første vaccinationsstik, er færdigvaccineret eller er tidligere smittet (dvs. opfylder betingelserne for coronapas på baggrund af vaccination og tidligere smitte).

Læs mere om coronapas

Du kan finde uddybende svar på spørgsmål og retningslinjer for kulturlivet hos Kulturministeriet

Vær opmærksom på, at der i visse kommuner gælder særlige tiltag og lempelser. 

Vælg din kommune her, og se hvad der gælder lokalt for dig: