Piktogram Sport og fritid

Sport og fritid

Der gælder krav om coronapas i forbindelse med bl.a. svømmehaller, legelande og badelande mv., medmindre arrangøren sikrer, at der er 100 eller færre tilskuere/deltagere indendørs og 1.000 eller færre tilskuere/deltagere udendørs.

Derudover er der ingen restriktioner for sport- og fritidsaktiviteter.

  • Du skal bruge coronapas i svømmehaller, legelande, badelande mv. medmindre arrangøren sikrer, at der enten er 100 eller færre besøgende indendørs eller 1.000 eller færre besøgende udendørs. Dette kan fx sikres ved, at der ikke udbydes mere end 100/1.000 billetter og ikke tillades adgang for flere besøgende og lignende, at lokalet eller lokaliteten ikke er indrettet til flere end 100/1.000 besøgende eller lignende, eller ved at foretage adgangskontrol.
  • Kravet gælder for besøgende, tilskuere, publikummer, kursister og lignende fra 15 år og derover og uanset om disse er stående, siddende eller i bevægelse.
  • Personer, der benytter svømmehaller som led i forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter, skal ikke vise coronapas.
  • Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger må som udgangspunkt gerne stille strengere krav til sine gæster, end loven foreskriver – fx om coronapas, på de steder, hvor det ikke følger af lovgivningen, eller brug af mundbind/visir. Reglerne må dog ikke være diskriminerende Læs mere på Virksomheder og institutioner.

Spørgsmål og svar

Opdateret: 12. november 2021

Nej, du skal ikke længere kunne fremvise coronapas i fitnesscentre.

Som idrætsudøver skal du ikke kunne fremvise coronapas ved indendørs idrætsaktiviteter.

Hvis du deltager som betalende tilskuer (eller der er tale om billetter, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg) skal du fremvise coronapas på steder, hvor flere end 200 tilskuere er samlet indendørs.

Fra 12. november 2021 kl. 6.00 er der krav om coronapas for at få adgang til svømmehaller, legeland, badeland mv. medmindre det sikres af den ansvarlige, at der er 200 eller færre besøgende mv. indendørs og 2.000 eller færre besøgende mv. udendørs, og uanset om der er tale om siddende eller stående besøgende.

Hvis dit besøg i svømmehallen sker som led i forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter, skal du ikke vise coronapas.

Som idrætsudøver skal du ikke kunne fremvise coronapas ved udendørs idrætsaktiviteter.

Hvis du deltager som tilskuer, skal du fremvise coronapas på steder, hvor flere end 2000 tilskuere er samlet på det pågældende stadion eller lignende.

Forsamlingsforbuddet er ophævet med virkning fra den 1. september 2021. Der er derfor ingen grænse for, hvor mange, der må samles til et udendørs motionsevent.

Som idrætsudøver skal du ikke fremvise coronapas ved udendørs idrætsaktiviteter.