Sport og fritid

Hvis du skal i fitnesscenter eller dyrke idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, skal du være opmærksom på, at der gælder en række smitteforebyggende tiltag, herunder i visse tilfælde krav om coronapas.

  • For indendørs idrætsaktiviteter er der for voksne fra 18 år krav om coronapas. Kontrollen af coronapas i foreninger kan udføres ved daglig stikprøvekontrol.
  • Fra 1. august 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas i lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter.
  • I lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter gælder der arealkrav på 4 m2 pr. besøgende, bruger, tilskuer eller lignende. Når besøgende, brugere, tilskuere eller lignende i det væsentlige sidder ned, gælder der arealkrav på 2 m2. Fra den 1. august 2021 vil der gælde arealkrav på 2 m2 i alle situationer. Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde arealkrav.
  • I træningscentre er der for personer på 18 år og opefter krav om coronapas. Der gælder krav om bemanding i træningscentre i åbningstiden for at sikre den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning mv. Fra 1. august 2021 kan træningscentre overgå til daglige stikprøvekontroller med coronapas.
  • Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere være krav om coronapas i fitnesscentre.
  • I lokaler, hvor der udøves idrætsaktiviteter og fitness, gælder der et arealkrav på 4 m2 pr. besøgende, bruger, tilskuer eller lignende. Når besøgende, brugere, tilskuere eller lignende i det væsentlige sidder ned, gælder der dog et arealkrav på 2 m2. Fra den 1. august 2021 vil der gælde et arealkrav på 2 m2 i alle situationer. Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere gælde arealkrav.
  • Der gælder krav om coronapas og andre smitteforebyggende tiltag for udendørs motionsevents, herunder klart adskilte grupper à op til 500 personer og i alt 5.000 personer i gang samtidig i forbindelse med det enkelte motionsevent.
  • Fra 1. august 2021 vil der ikke længere gælde krav om coronapas ved udendørs motionsevents eller idrætsarrangementer, herunder fodboldkampe.
  • Svømmehaller, lege- og badelande, spillehaller og kasinoer mv. er åbne med krav om coronapas. Fra den 1. september 2021 vil der ikke længere være krav om coronapas i legelande, badelande mv.

Læs mere om coronapas

Du kan finde uddybende svar på spørgsmål og retningslinjer for idræts- og foreningslivet hos Kulturministeriet

Vær opmærksom på, at der i nogle kommuner kan gælde særlige tiltag. 

Se tiltag og testcentre i din kommune: