Testopfordringer i ældreplejen

Her kan du orientere dig om de aktuelle testopfordringer og tiltag i ældreplejen.

Opdatereret: 12. november 2021

For at holde smitten ude af landets plejehjem og i hjemmeplejen, og beskytte sårbare borgere mod COVID-19, vil der i efteråret og vinteren være fokus på smitteforebyggelse via opfordring til test af personale og besøgende, indførsel af krav om coronapas for besøgende på plejehjem, der ikke er nære kontakter. Derudover gælder forsat en høj hygiejnestandard på plejehjem og i hjemmeplejen.

Covid-19 skal holdes ude af plejehjemmene (sm.dk)

 

Opfordringer og tiltag for besøgende og personale i ældreplejen

  • For besøgende på 15 år og derover, som ikke er nære pårørende, er der krav om coronapas.
  • Besøgende som ikke er omfattet af krav om coronapas opfordres, uanset vaccinationsstatus, til test forud for besøg
  • Personale, der er færdigvaccineret eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder, opfordres til én ugentlig PCR-test.
  • Personale, der ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet inden for de seneste 12 måneder, opfordres til to ugentlige PCR-test.

Vikarer mv. i ældreplejen, der ikke har mulighed for at følge opfordringerne om PCR-test, opfordres til at tage en antigen-selvtest, hver gang de møder ind.

Foruden testopfordringer til besøgende og personale, opfordres personer, der udviser symptomer og personer, der har været i nær kontakt med en smittet, til at blive testet.

Læs mere om tiltag for plejehjem og hjemmeplejen

Læs mere om coronapas

Find testcenter

Brug kortet for at finde det nærmeste COVID-19 testcenter. 

For at mindske køerne ved PCR-teststederne er der fra den 12. november genindført tidsbestilling via coronaprover.dk. Fra samme dato er det ikke længere muligt at få en hurtigtest i PCR-teststederne.

Spørgsmål og svar

Hvilken test bør du tage? Hvem kan få en gratis COVID-19-test? og skal du testes, hvis du er færdigvaccineret? Her finder du de mest stillede spørgsmål og svar om test for COVID-19. 

Indhold på siden