Rejser

Visse lande har fortsat covid-19 relaterede indrejserestriktioner – også selv om man er vaccineret eller tidligere smittet. Ved indrejse i Danmark er der ikke længere covid-19-relaterede restriktioner.

Opdateret: 30. juni 2023

I langt de fleste lande er der ingen covid-19 relaterede restriktioner ved indrejse.

Nogle lande har dog fortsat restriktioner for rejsende – eksempelvis krav om, at du dokumenterer negativ test ved indrejse, eller at du går i selvisolation ved sygdom.

Brug tjeklisten

Vær opmærksom på dette, når du vil rejse. Tjeklisten gælder for dig, der er dansk statsborger eller har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Rejsevejledning

Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning for dit rejsemål og de lande, du vil rejse igennem. Find gode råd og vigtig information, så du kan få en så tryg og sikker rejse som muligt.

Rejsevejledningerne finder du her (um.dk)

Covid-19-indrejseregler

Tjek indrejsereglerne på dit rejsemål. Der kan på visse rejsemål være krav til fx test, vaccination og udfyldelse af indrejseformular før afrejse.

I Udenrigsministeriets rejsevejledning for dit rejsemål (um.dk), kan du se, om der stadig er rejserestriktioner. Hvis der er, vil du kunne finde information om, hvilke krav der gælder for dokumentation for test eller vaccination via et link til hjemmesiden for den danske ambassade i dit rejseland.

Liste over de danske ambassaders hjemmesider (um.dk)

Du kan også få information om covid-19-indrejseregler og restriktioner hos de lokale myndigheder eller hos ambassaden for det land, du rejser til eller rejser igennem. Alternativt kan du kontakte dit rejse-, fly- eller forsikringsselskab.

Dokumentation for test

Hvis du rejser til et land, der kræver dokumentation for negativ test inden/ved indrejse, skal du sørge for at få dokumentation, hvis du bliver testet hos en privat udbyder. Da coronapas-appen lukkede 1. juli 2023 har du ikke længere mulighed for at dokumentere negativ test med appen.

Spørgsmål og svar om dokumentation

Dokumentation for vaccine

Hvis du rejser til et land, der kræver dokumentation for, at du er vaccineret, kan du fra 1. juli udskrive din egen og dine børns vaccinationsoversigt fra sundhed.dk eller fkm-online.dk. Denne kan bruges som dokumentation ved rejser, men vær opmærksom på, om det land, du rejser til, stiller særlige krav om dokumentationen. Da coronapas-appen lukkede 1. juli 2023 har du ikke længere mulighed for at dokumentere vaccination med appen.

Spørgsmål og svar om dokumentation

Rejseforsikring

Du bør tjekke, om din rejseforsikring dækker sygdom med covid-19, forsinkelser (hvis du eksempelvis sendes i isolation på rejsemålet) eller andre gener forbundet med covid-19 på rejsen. Forsikringsbranchen har lavet denne guide til, hvad du bør være opmærksom på ift. rejseforsikring:

Corona og rejseforsikring (forsikringsguiden.dk)

Mundbind

Der er ikke krav om mundbind i danske lufthavne og fly, men vær opmærksom på, at der kan være krav om det visse steder i udlandet og hos nogle udenlandske flyselskaber. steder. Tjek på forhånd, hvad der gælder – også i eventuelle transitlande på rejsen.

Hjemrejse

Der er ingen covid-19 restriktioner ved indrejse i Danmark.

Spørgsmål og svar til rejsende