Rejser

Visse lande har fortsat covid-19 relaterede indrejserestriktioner – også selv om man er vaccineret eller tidligere smittet. Ved indrejse i Danmark er der ikke længere covid-19-relaterede restriktioner.

Opdateret: 23. maj 2023

Mange lande har fortsat covid-19 relaterede indrejserestriktioner for rejsende. Især ikke-vaccinerede rejsende kan møde krav om test og isolation. Nogle lande har også et krav om fremvisning af negativ test ved indrejse, som kan være en udfordring for tidligere smittede.

Hvis covid-19-situationen i et land forværres som følge af en ny bekymrende virusvariant kan der med kort varsel aktiveres en nødbremse for lande, med bekymrende virusvarianter. Dette vil betyde, at der indføres covid-19-restriktioner for indrejse fra for sådanne lande, samt at landet farves rødt i Udenrigsministeriets rejsevejledning, og at alle rejser til det pågældende land frarådes.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger giver en vurdering af sikkerhedsrisici som fx konflikter, uro og naturkatastrofer i et land.

Tjekliste

Vær opmærksom på dette, når du vil rejse. Tjeklisten gælder for dig, der er dansk statsborger eller har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark.

Rejsevejledning

Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning for dit rejsemål og de lande, du vil rejse igennem, for at sikre, at det er sikkert at rejse.

Rejsevejledningerne finder du her (um.dk)

Rejseråd til erhvervsrejser (um.dk)

Covid-19-indrejseregler

Tjek indrejsereglerne på dit rejsemål. Der kan på visse rejsemål være helt eller delvist indrejseforbud eller krav til fx test, vaccination og udfyldelse af indrejseformular før afrejse. Find informationen på Udenrigsministeriets hjemmeside:

Liste over de danske ambassaders hjemmesider (um.dk)

Coronapas

Hvis du skal rejse til et land, som kræver dokumentation for, at du er vaccineret, tidligere smittet eller testet, kan du bruge det europæiske coronapas.

Læs mere om coronapas

Rejseforsikring

Du bør tjekke, om din rejseforsikring dækker sygdom med covid-19, forsinkelser (hvis du eksempelvis sendes i isolation på rejsemålet) eller andre gener forbundet med covid-19 på rejsen. Forsikringsbranchen har lavet denne guide til, hvad du bør være opmærksom på ift. rejseforsikring:

Corona og rejseforsikring (forsikringsguiden.dk)

Mundbind

Der er ikke længere krav om mundbind i danske lufthavne, men vær opmærksom på, at nogle europæiske lufthavne stadig kræver mundbind. Tjek også med dit flyselskab, om der gælder krav om mundbind ombord på flyet.

Hjemrejse

Der er ingen covid-19 restriktioner ved indrejse i Danmark.

Materialer

Nogle få lande kræver udover en negativ PCR-test også dokumentation for, at testen er akkrediteret (dvs. er myndighedsgodkendt). Du kan hente og printe beviset for akkreditering her:

Akkrediteringscertifikat: SARS-CoV-2 RNA analysis ver 3.pdf

Spørgsmål og svar til rejsende