Spring til hovedindhold

Forslag

For personer, der rejser til Danmark med fly

Krav om negativ COVID-19-test ved flyverejser er forlænget til og med 7. februar 2021.

For at begrænse spredning af de mere smitsomme varianter af COVID-19 fra hhv. Storbritannien og Sydafrika har regeringen besluttet at indføre et krav om, at alle flypassagerer, der rejser til Danmark, skal fremvise negative COVID-19-test foretaget inden for 24 timer inden de går om bord på flyet. Det er op til flyselskaberne at sikre, at man ikke tager passagerer ombord uden en negativ test.

Kravet gælder fra 9. januar 2021 kl 17.00 til og med 7. februar 2021 og gælder alle passagerflyvninger til Danmark fra hele verden bortset fra indenrigsflyvninger og flyvninger fra Grønland og Færøerne.

 

Andre flyvninger, herunder fragtflyvninger og personale på fly samt andre særlige flyvninger, er ikke omfattet af kravet.

 

Børn til og med 12 år undtages også for testkravet, men opfordres til at blive testet.

 

Personer, der tidligere har været syge med COVID-19 og som derfor ikke kan præsentere en negativ test, skal fremvise dokumentation for et positivt COVID-19 testresultat, som er mindst 14 dage og højest otte uger gammelt. Disse personer vurderes ikke længere at være smitsomme.

 

Der stilles på nuværende tidspunkt ikke krav om, at COVID-19-testen skal være af en bestemt type. Der skal være tale om en test, der kan påvise, om personen er smittet med COVID-19. Det indebærer, at fx både PCR-test og antigentest accepteres i forbindelse med indrejse, hvorimod antistoftest ikke lever op til kravet. Navn på den testede, tidspunkt for testtagning og udsteder af certifikatet skal fremgå klart.

 

Det bemærkes, at testkravet også gælder for danske statsborgere, personer med bopæl i Danmark samt personer med en gyldig opholdstilladelse i Danmark, selvom der ikke er krav om, at disse personer fremviser negativ COVID-19 test i forbindelse med grænsekontrollen i Danmark.

Sammenhængende rejser

For sammenhængende rejser gælder følgende regler:

Hvis passageren rejser til Danmark på en sammenhængende rejse med mellemlandinger i en eller flere lufthavne, kan testen tages op til 24 timer før ombordstigning på det første fly.

Testen skal præsenteres i forbindelse med ombordstigning på det sidste fly, der har en destination mod Danmark. Det luftfartsselskab, der flyver den sidste flyvning, skal sikre at testen er foretaget inden for 24 timer inden ombordstigning på første det første fly. Denne dokumentation kan have form af et boardingkort eller et andet bevis, der viser tidspunktet for påbegyndt sammenhængende rejse.

Som et alternativ til dette kan passageren tage en test under den sammenhængende rejse fx i en transitlufthavn. Det negative svar skal dog foreligge inden flyvningen med destination mod Danmark, og må ikke være ældre end 24 timer ved ombordstigning på det sidste fly mod Danmark.