Mundbind og visir

Opdateret: 14. august 2021.

Spørgsmål og svar

Opdateret: 31. august 2021

I lufthavne og på fly gælder de europæiske retningslinjer om at anvende mundbind eller visir fortsat. I sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der en række situationer, hvor personale og patienter fortsat bør bruge mundbind.

Ja. Den danske luftfartsbranche følger de europæiske retningslinjer for luftfart. Det betyder blandt andet, at alle passagerer skal bære mundbind eller visir på hele rejsen, både i lufthavnene og på flyet. Dette gælder også, hvis man flyver indenrigs i Danmark.

De europæiske retningslinjer er til for, at man som passager kan følge et samlet sæt regler på hele sin rejse.

Der er ikke længere krav om mundbind eller visir i kollektiv trafik mv.

Nej, der er ikke længere krav om brug af mundbind eller visir i forbindelse med taxikørsel.

Det anbefales fortsat at bære mundbind eller visir, når du skal testes for coronavirus. Dette gælder både ved PCR-test og antigentest, og uanset om du testes grundet mistanke om smitte eller screening, fx med henblik på at få et Coronapas.

Ja, det er Sundhedsstyrelsens anbefaling, at du bærer mundbind eller visir, hvis du er smittet, har symptomer eller er nær kontakt, og du helt undtagelsesvist er nødt til at bryde selvisolation og bevæge dig ud, fx i forbindelse med test.

Ja, det er Sundhedsstyrelsens anbefaling at bære mundbind eller visir ved ophold i venteværelser, da der kan være personer med luftvejssymptomer – det vil sige akutmodtagelse, akutklinik, almen praksis, vagtlæge og øre/næse/hals speciallægepraksis.

Personalet i sundhedsvæsenet og ældreplejen kan fra mandag d. 14. juni gå tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de gældende retningslinjer, der er beskrevet i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer.